Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φάλαινα εξερράγη στα νησιά Φερόε! [video]

Μια νεκρή φάλαινα φυσητήρας, μήκους 13,7 μέτρων, εξερράγη σε παραλία των νησιών Φερόε στον Βόρειο Ατλαντικό όταν ο θαλάσσιος...
βιολόγος Bjarni Mikkelse προσπάθησε να ανοίξει το στομάχι της.

Η φάλαινα πέθανε από φυσικά αίτια όταν εγκλωβίστηκε σε στενό κανάλι. Το Εθνικό Μουσείο των Νησιών Φερόε αποφάσισε να συμπεριλάβει στα εκθέματά του τον σκελετό του κήτους, οπότε ο θαλάσσιος βιολόγος κλήθηκε να επιτελέσει τις απαραίτητες εργασίες.

Όταν ο άνδρας προσπάθησε να ανοίξει το στομάχι της το αέριο που ήταν εγκλωβισμένο στο εσωτερικό του εξερράγη, εκτοξεύοντας όργανα και κομμάτια κρέατος.

«Το ζώο ήταν νεκρό για περισσότερο από δυο ημέρες όταν το παραλάβαμε οπότε γνωρίζαμε πως ενδεχομένως να υπήρχε πίεση στο εσωτερικό του, ωστόσο δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Mikkelse.

Τα νησιά Φερόε βρίσκονται 320 χιλιόμετρα βόρεια της Σκωτίας. Οι κάτοικοί τους κυνηγούν εδώ και αιώνες φάλαινες πιλότους, μια πρακτική που καταδικάζεται έντονα από τις οργανώσεις για την προστασία των ζώων.

Παρά την εξέλιξη, ο σκελετός της φάλαινας θα εκτεθεί κανονικά στο μουσείο όπως είχε αποφασιστεί.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/video_28.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...