Ένα μήλο την ημέρα δεν κάνει μόνο το γιατρό πέρα, κάνει περισσότερα από ό, τι φαντάζεστε!
Διαβάστε για τέσσερις χρήσεις που ίσως δεν είχατε σκεφτεί..
Στο ψήσιμο αλλά και τη συντήρηση του… κέικ, το μήλο είναι θαυματουργό.
1. Ψήστε ένα ζουμερό κοτόπουλο
Εάν το κοτόπουλο που ψήνετε, έχει την τάση να βγαίνει από το φούρνο ξερό και στυφό, μην στεναχωριέστε. Την επόμενη φορά που θα ψήσετε κοτόπουλο, βάλτε ένα μήλο μέσα του πριν το τοποθετήσετε στο ταψί. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βγάλτε το μήλο και πετάξτε το.
2. Κρατήστε τα κέικ φρέσκα
Θέλετε ένα απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του σπιτικού σας κέικ; Αποθηκεύστε το με μισό μήλο. Βοηθά το κέικ να διατηρήσει την υγρασία του πολύ περισσότερο.
3. Κρατήστε την καστανή ζάχαρη σπειρωτή
Η καστανή ζάχαρη έχει την κακή συνήθεια να σκληραίνει όταν εκτίθεται στην υγρασία. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση είναι, να τοποθετήστε ένα κομμάτι μήλο μέσα σε μια πλαστική σακούλα μαζί με την καστανή ζάχαρη που έχει σκληρύνει. Σφραγίστε σφιχτά τη σακούλα και βάλτε τη σε ένα ξηρό μέρος για μια ημέρα ή δύο. Η ζάχαρη σας θα είναι και πάλι αρκετά μαλακή, ώστε να χρησιμοποιήσετε.
4. Απορροφήστε το παραπάνω αλάτι σε σούπες και βραστά
Αν το παρακάνατε και σας έπεσε λίγο αλάτι παραπάνω στο φαΐ, τότε ρίξετε μερικά κομμάτια μήλο (ή πατάτα) και αφήστε να βράσει για άλλα 10 λεπτά, μετά αφαιρέστε τα κομμάτια του φρούτου.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Διαβάστε για τέσσερις χρήσεις που ίσως δεν είχατε σκεφτεί..
Στο ψήσιμο αλλά και τη συντήρηση του… κέικ, το μήλο είναι θαυματουργό.
1. Ψήστε ένα ζουμερό κοτόπουλο
Εάν το κοτόπουλο που ψήνετε, έχει την τάση να βγαίνει από το φούρνο ξερό και στυφό, μην στεναχωριέστε. Την επόμενη φορά που θα ψήσετε κοτόπουλο, βάλτε ένα μήλο μέσα του πριν το τοποθετήσετε στο ταψί. Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, βγάλτε το μήλο και πετάξτε το.
2. Κρατήστε τα κέικ φρέσκα
Θέλετε ένα απλό και αποτελεσματικό τρόπο για να παραταθεί η διάρκεια ζωής του σπιτικού σας κέικ; Αποθηκεύστε το με μισό μήλο. Βοηθά το κέικ να διατηρήσει την υγρασία του πολύ περισσότερο.
3. Κρατήστε την καστανή ζάχαρη σπειρωτή
Η καστανή ζάχαρη έχει την κακή συνήθεια να σκληραίνει όταν εκτίθεται στην υγρασία. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να αποφύγετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση είναι, να τοποθετήστε ένα κομμάτι μήλο μέσα σε μια πλαστική σακούλα μαζί με την καστανή ζάχαρη που έχει σκληρύνει. Σφραγίστε σφιχτά τη σακούλα και βάλτε τη σε ένα ξηρό μέρος για μια ημέρα ή δύο. Η ζάχαρη σας θα είναι και πάλι αρκετά μαλακή, ώστε να χρησιμοποιήσετε.
4. Απορροφήστε το παραπάνω αλάτι σε σούπες και βραστά
Αν το παρακάνατε και σας έπεσε λίγο αλάτι παραπάνω στο φαΐ, τότε ρίξετε μερικά κομμάτια μήλο (ή πατάτα) και αφήστε να βράσει για άλλα 10 λεπτά, μετά αφαιρέστε τα κομμάτια του φρούτου.
Πηγή: neadiatrofis.gr
http://www.plektani.gr/2013/11/blog-post_8201.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...