Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι σπουδαστές δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο


Μειωμένο εισιτήριο για τη μετακίνηση με τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες εξασφαλίστηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων...



για όλους τους σπουδαστές που φοιτούν στα δημόσια ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) και στις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης ( ΣΕΚ) σε όλη την Ελλάδα.
Συνολικά, 14.606 σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ και ΣΕΚ σε όλη τη χώρα θα μετακινούνται με μειωμένο εισιτήριο, μετά τη σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.
Στην Αττική, οι σπουδαστές θα μπορούν να προμηθεύονται τα ειδικά εισιτήρια από τον ΟΑΣΑ, στη Θεσσαλονίκη από τον ΟΑΣΘ και στην υπόλοιπη Ελλάδα από τα ΚΤΕΛ κάθε νομού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος δίνεται ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και στην αναβάθμιση του θεσμού των δημοσίων ΙΕΚ, αλλά και του νέου θεσμού των ΣΕΚ.
Ήδη, με απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού, δόθηκε τελικά λύση και στο πρόβλημα με τις υποτροφίες των σπουδαστών των δημόσιων ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ) που εκκρεμούσε εδώ και καιρό και εξασφαλίστηκαν κονδύλια, ύψους 711.750 χιλ. ευρώ, για τις περίπου χίλιες υποτροφίες σπουδαστών που φοίτησαν σε Δ. Ι.Ε.Κ, το 2011, καθώς και για κάποιες που εκκρεμούσαν από το 2010.
Σε δηλώσεις του, ο υφυπουργός τόνισε: «Με αυτές τις ενέργειες, ενισχύουμε τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Αυτή είναι η εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Να ενισχύουμε ολοένα και περισσότερο τη δημόσια δωρεάν παιδεία, την εποχή, μάλιστα, που η χώρα μας μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση». Τέλος, πρόσθεσε: «Θυμίζουμε ότι φέτος για πρώτη φορά, όλοι όσοι θέλουν φοιτούν εντελώς δωρεάν στα δημόσια ΙΕΚ και στις ΣΕΚ, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Εξάλλου, φέτος προσφέρθηκαν περισσότερες και πιο αναβαθμισμένες ειδικότητες σ’ αυτές τις δομές κατάρτισης και όλοι όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν γίνονται δεκτοί».

Πηγή: http://www.tsekouratoi.gr/2013/11/blog-post_5871.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...