Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Ρέθυμνο - Τίτλοι τέλους για την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων

Ένα βήμα πριν το «λουκέτο» είναι η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Ρεθύμνου, μετά την παραίτηση του Προέδρου της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, Πρωτοδίκη κ. Γιάννη Ευαγγελάτου. Η κατάργηση της Εταιρείας ήταν αναμενόμενη καθώς... από τον προηγούμενο Ιανουάριο έχει ψηφιστεί ο νόμος περί Συγχώνευσης των Εταιρειών Ανηλίκων, αλλά δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί και υπήρχε η ελπίδα ότι ίσως ανακαλούνταν, καθώς οι Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων που υπάρχουν σε κάθε νομό, προσφέρουν έργο και «αγκαλιά» σε δεκάδες παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί ή των οποίων οι γονείς βρίσκονται για κάποιο λόγο στη φυλακή.

Ωστόσο φαίνεται, όπως άλλωστε αναφέρει και ο κ. Ευαγγελάτος, ότι η παραίτησή του «για προσωπικούς λόγους», αναπόφευκτα θα επιταχύνει τη διαδικασία της συγχώνευσης.

Σύμφωνα με τον νόμο, θα υπάρχει πλέον μια Εταιρεία στην έδρα κάθε Εφετείου, επομένως θα υπάρχει μια μόνο Εταιρεία για Ρέθυμνο – Χανιά, με έδρα τα Χανιά και με πρόεδρο Εφέτη Χανίων.

Η συγχώνευση αυτή θα είναι πλήγμα γα το Ρέθυμνο, αφού η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Ρεθύμνου έχει υπό την σκέπη της 45 παιδιά στο Ρέθυμνο, ηλικίας από 7 ώς 18 ετών, τα οποία στηρίζει οικονομικά και ψυχολογικά και με κάθε τρόπο, προκειμένου να ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές που καθένα από αυτά έχει ζήσει, xωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Τα στοιχεία αυτά είχε γνωστοποιήσει η πρόεδρος της Εταιρείας, η εισαγγελέας Μαρία Δημητριάδου σε εκδήλωση που είχε γίνει το καλοκαίρι, εκφράζοντας τότε την αγωνία της γι’ αυτό που σήμερα γίνεται πραγματικότητα.

Η ίδια τότε είχε πει πως είναι τεράστιο πρόβλημα που στο Ρέθυμνο δεν υπάρχει στέγη για τα παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση ή που για κάποιο λόγο χρειάζονται άμεσα για κάποιο διάστημα κατάλυμα, πόσω μάλλον να μην υπάρχει η Εταιρεία σε τοπικό επίπεδο και να εξαρτώνται τα παιδιά αυτά από ένα διοικητικό συμβούλιο στα Χανιά. Είχε δηλώσει τότε η κα Δημητριάδου για την απόφαση της κυβέρνησης, να καταργήσει τις Εταιρείες σε κάθε νομό:

«Eίναι πραγματικά δυστύχημα το ότι η πολιτεία αποφάσισε να τις καταργήσει γιατί οικονομικά δεν επιβαρύνουμε καθόλου τον προϋπολογισμό. Έχουμε 3 χρόνια που στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και πορευόμαστε μια χαρά. Δεν υπήρχε λόγος να τις συρρικνώσει η κυβέρνηση αυτές τις εταιρείες. Δεν υπήρχε κανένας λόγος που να το αιτιολογεί. Και πιστεύω να το ανακαλέσουν, να το ξανασκεφτούν, κάτι σοφοί εκεί κάτω, να καταλάβουν ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος. Διότι αν συρρικνωθεί, τότε δεν θα υπάρχει το μάτι το άγρυπνο σε κάθε κοινωνία, σε κάθε νομό για να μπορεί να επιλαμβάνεται των περιστατικών. Φανταστείτε τώρα ένα διοικητικό συμβούλιο στα Χανιά πόσο απόμακρο είναι, πόσο δυσχερές να λειτουργήσει για περιπτώσεις του Ρεθύμνου».

Η κα Δημητριάδου μιλώντας για τα παιδιά που έχει η Εταιρεία υπό τη σκέπη της είχε μιλήσει σαν μητέρα για αυτά:

«Όταν τα γνώρισα ένιωσα μια υπερηφάνεια, σαν αυτή την υπερηφάνεια που αισθάνονται οι γονείς, οι μητέρες, όταν κάνουν κάτι πολύ σημαντικό τα παιδιά τους, κάτι αξιόλογο. Έχουμε 45 καταπληκτικά παιδιά. Ζεστά, υπέροχα, τα οποία για λόγους που δεν ευθύνονται τα ίδια, η μοίρα τα οδήγησε να έχουν την ανάγκη μας. Είτε διότι είναι παιδιά των οποίων οι γονείς βρίσκονται στη φυλακή, είτε διότι είναι παιδιά που έχουν θυματοποιηθεί από οικογενειακές ή συγγενικές καταστάσεις, είτε είναι παιδιά που για άλλους λόγους ήρθαν στη στέγη μας και στην προστασία μας. Αυτά τα παιδιά πραγματικά αξίζουν μια ζεστή αγκαλιά. Να τους δείξουμε ότι υπάρχουμε, για να στηριχθούν στα πόδια τους, να τους δώσουμε τις γερές βάσεις για να προχωρήσουν και αυτά. Διότι αυτά τα παιδιά, μην ξεχνάμε, είναι η αυριανή κοινωνία του Ρεθύμνου».

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στα Χανιά η Εταιρεία συντηρεί μηνιαίως - χωρίς την παραμικρή κρατική επιχορήγηση- είκοσι οικογένειες.

Όπως αναφέρει ο κ. Ευαγγελάτος με ανακοίνωσή του στο προφίλ της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook: «Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 98571/20-12-2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ορίστηκα Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Χανίων. Στο χρονικό διάστημα αυτών των δύο περίπου ετών, η Εταιρεία κατάφερε, χωρίς την παραμικρή κρατική επιχορήγηση, να συντηρεί μηνιαίως είκοσι οικογένειες των Χανίων (προμήθεια ειδών διατροφής και οικιακής χρήσης, εξόφληση λογαριασμών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενοικίων, ΔΕΗ κι άλλων δαπανών), να δημιουργήσει δίκτυο εθελοντών, να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για ζητήματα προστασίας των παιδιών και θέματα σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων, να δημιουργήσει σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 1.000 φίλους, να διοργανώσει ποδοσφαιρικούς αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή παλαίμαχων διεθνών ποδοσφαιριστών και άλλες πολλές δράσεις και εκδηλώσεις».

Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Ευαγγελάτος «προσωπικοί λόγοι δεν μου επιτρέπουν να ασκώ πλέον τα καθήκοντά μου, ενώ η παραίτησή μου, αναπόφευκτα, θα επιταχύνει τη διαδικασία που προβλέπει ο Ν. 4109/2013 περί συγχώνευσης των Εταιρειών Προστασίας Ανηλίκων, που ήδη έχει ψηφισθεί από τον Ιανουάριο του έτους 2013 και δεν έχει ακόμη εφαρμοσθεί».
goodnet.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_8494.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...