Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πράσινο φως σε φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού

Το πράσινο φως από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές έλαβε ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche για τη διάθεση στην αγορά του φαρμάκου «Kadcyla», για τη... αντιμετώπιση ασθενών με HER2-θετικό καρκίνο του μαστού τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό.

Το «Kadcyla» ενδείκνυται ειδικά για χρήση ως μονοθεραπεία σε ενήλικες με καρκίνο του μαστού τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό και οι οποίοι έχουν λάβει μια πρώτη θεραπεία ή υποτροπίασαν στους έξι μήνες μετά την αγωγή.

«Η έγκριση του “Kadcyla” στην Ε.Ε. είναι σημαντική καθώς όπως δείχνουν κλινικές έρευνες, αυτός ο τύπος φαρμάκων με στοχευμένη θεραπεία προσφέρει σαφή οφέλη στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού HER2 θετικό σε προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο Χαλ Μπάρον, αρχίατρος και διευθυντής παγκόσμιας ανάπτυξης προϊόντων της Roche.

Σήμερα δεν υπάρχει καμιά θεραπευτική αγωγή γι αυτή τη μορφή καρκίνου του μαστού. Σύμφωνα με μελέτη της Roche, οι ασθενείς που έλαβαν το «Kadcyla είχαν επιβίωση κατά σχεδόν έξι μήνες μεγαλύτερη σε σχέση με ασθενείς που λάμβαναν την καθιερωμένη αγωγή με το Lapatinib και το Xeloda.

Οι σοβαρές παρενέργειες που έχουν σχέση με τη χημειοθεραπεία είναι λιγότερες, καθώς ο μηχανισμός στοχευμένης δράσης του φαρμάκου επιτρέπει την διοχέτευση του χημειοθεραπευτικού παράγοντα κατευθείαν στα καρκινικά κύτταρα, κάτι που περιορίζει τις βλαπτικές συνέπειες στους υγιείς ιστούς, τονίζει η Roche.

Στην Eυρώπη τουλάχιστον 70.000 νέοι ασθενείς διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο του μαστού τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό. Ένας στους πέντε ασθενείς παρουσιάζει τον τύπο HER2-θετικό της νόσου, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Roche.
medicalnews.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1256.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...