Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ο Massa κατακρίνει την Pirelli για τα ελαστικά στο Austin

Massa Button Ο Massa κατακρίνει την Pirelli για τα ελαστικά στο Austin
Η Pirelli είχε προειδοποιήσει πως θα είναι πιο συντηρητική στο τέλος τής φετινής σεζόν. Η ιταλική εταιρεία έφερε μαζί της στο Austin τη μέση και τη σκληρή γόμα, δηλαδή τις δύο πιο σκληρές, με αποτέλεσμα κάποιοι οδηγοί να δυσκολεύονται πολύ με τα ελαστικά. Ένας εξ αυτών ήταν και ο Felipe Massa. Ο οδηγός τής Ferrari ξεκίνησε τον αγώνα από την 13η θέση (σημείωσε τον 15ο χρόνο στις κατατακτήριες, αλλά κέρδισε 2 θέσεις λόγω ποινών των Button και Gutierrez), και στον αγώνα, δεν κατάφερε να τα πάει καλύτερα, διότι κέρδισε μόλις μία θέση, αν και θα τερμάτιζε 13ος και όχι 12ος, αν ο Jean-Eric Vergne δεν έπαιρνε ποινή 20 δευτερόλεπτων μετά τον αγώνα.
Ο Βραζιλιάνος κατακρίνει τώρα την Pirelli για την πολύ συντηρητική επιλογή τους, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν ο μοναδικός οδηγός στο grid που είχε πρόβλημα με τα συγκεκριμένα ελαστικά.
Έκαναν λάθος με τα ελαστικά. Έφεραν πολύ σκληρά ελαστικά σ’ ένα μέρος που δεν μπορούσαμε να οδηγήσουμε εδώ πέρυσι, έτσι έκαναν ένα πολύ μεγάλο λάθος και κάποιοι οδηγοί υπέφεραν περισσότερο απ’ ό,τι άλλοι. Αν δείτε, εγώ υπέφερε πολύ περισσότερο από τον Fernando, ο Rosberg υπέφερε πολύ περισσότερο από τον Hamilton, όπως και ο Button επίσης.
Ο Βραζιλιάνος πιστεύει πως η χάραξη της πίστας δεν τον βοήθησε να κερδίσει θέσεις, διότι δεν μπορούσε να προσπεράσει κάποιους οδηγούς, ενώ προσπαθούσε να πάρει όλο και περισσότερη απόδοση από τα ελαστικά.
Ήταν πραγματικά ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο. Δυσκολεύτηκα πολύ όλο το Σαββατοκύριακο στο να κάνω τα ελαστικά να δουλέψουν -στον αγώνα ήταν λίγο καλύτερα-, αλλά είχε συνεχώς κίνηση. Θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη πίστα είναι πολύ δύσκολη στο προσπέρασμα, επειδή είναι δύσκολο να πλησιάσεις πολύ στ’ άλλα αυτοκίνητα στις ευθείες.
Ξαφνικά, βλέποντας πώς πήγαινε ο αγώνας, δε γινόταν τίποτα, έτσι αποφάσισα να σταματήσω και να βάλω πιο γρήγορα ελαστικά, αλλά σίγουρα δεν ήταν αρκετό, γιατί δεν υπήρχε φθορά από τους μπροστινούς οδηγούς.
Ο Massa ήταν ένας από τους 6 οδηγούς που αναγκάστηκαν να κάνουν και δεύτερο pit stop, βάζοντας τη μέση γόμα στον 38ο γύρο, έχοντας κρατήσει τα σκληρά μόνο για 17 γύρους, ενώ ξεκίνησε με τη μέση και την έβγαλε στον 21ο γύρο.

[Πηγή: ESPN F1 | Photo Copyrights: Studio Colombo/Scuderia Ferrari]
http://www.autoblog.gr/2013/11/19/massa-critical-of-pirelli-tyre-selection/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...