Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα από ένα... iPod!

Μια σουηδική ασφαλιστική εταιρεία προειδοποίησε τους πελάτες της να μην φορτίζουν τις κινητές συσκευές τους κατά τη διάρκεια της νύχτας...
αφού κατέληξε στη διαπίστωση ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα διαμέρισμα προκλήθηκε από ένα iPod.
"Πρόσφατα ένα διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκάλεσε ένα iPod ενώ φορτιζόταν. Μέσα στις φορητές συσκευές υπάρχουν μπαταρίες που μπορεί να υπερθερμανθούν και, σε ακραίες περιπτώσεις, να πάρουν φωτιά" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία If, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Το τηλεοπτικό κανάλι TV4 εντόπισε και πήρε συνέντευξη από μία γυναίκα και την κόρη της οι οποίες έμεναν στο διαμέρισμα στο Σάντιμπεργκ, στα προάστια της Στοκχόλμης. Η μητέρα είπε ότι η κόρη είχε αφήσει το iPod να φορτίζεται στο δωμάτιό της. Άκουσε έναν κρότο και, όταν κοίταξε στην κρεβατοκάμαρα για να δει από πού προερχόταν ο θόρυβος διαπίστωσε ότι το κρεβάτι καιγόταν και οι φλόγες είχαν φτάσει στο ταβάνι. "Αν είχε συμβεί ενώ κοιμόμασταν, πιθανότατα δεν θα ζούσαμε σήμερα", πρόσθεσε.

Τα συμπεράσματα της ασφαλιστικής εταιρείας συμπίπτουν με τις πρώτες διαπιστώσεις της αστυνομίας, στην έκθεση της οποίας αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό γιατί η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που φορτιζόταν".

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία ελέγχει το 10% της αγοράς στη Σουηδία, "είναι η πρώτη φορά στη χώρα" που μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους αποδίδεται σε υπερφόρτιση ηλεκτρονικής συσκευής.

Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της If έδειξε ότι το 88% των Σουηδών φορτίζουν το κινητό τηλέφωνό τους ή τις ταμπλέτες τους ενώ κοιμούνται.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/ipod.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...