Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο Riley έσωσε με το αίμα του 224 σκύλους!

Ο Riley, ένα ημίαιμο σκυλί οχτώ ετών, θεωρείται ως ο «μεγαλύτερος σκύλος - δωρητής αίματος των Ηνωμένων Πολιτειών», έχοντας σώσει με το αίμα του 224 σκύλους...

Από την ηλικία των 12 μηνών ο Riley δωρίζει αίμα που προορίζεται για σκύλους που αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα κι έκτοτε για επτά ολόκληρα χρόνια πραγματοποιεί την καθιερωμένη δωρεά αίματος, δωρεά που αποδεικνύεται σωτήρια για δεκάδες άλλους τετράποδους φίλους του.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα και τους κτηνίατρους που το επιβλέπουν ένας σκύλος μπορεί να δωρίζει αίμα κάθε έξι εβδομάδες περίπου.

Η ιδιοκτήτρια του Deanna Wilson από το Μέριλαντ δήλωσε: «Η πρώτη φορά που πήγε για να δώσει αίμα ένιωθε λίγο περίεργα σε σχέση με το τι γινόταν κι έδωσε ένα μικρό δείγμα. Έκτοτε ωστόσο δεν είχε κανένα πρόβλημα και ακολουθούσε μ’ ευχαρίστηση τον κτηνίατρο στο δωμάτιο. Όταν ξεκινάμε για την καθιερωμένη μας δωρεά και πλησιάζουμε το κτηνιατρείο αρχίζει γαυγίζει ενθουσιασμένος μέσα στο αμάξι! Με το που μπαίνουμε μέσα στο κτηνιατρείο ανεβαίνει μόνος του στο τραπέζι κι αν βρίσκεται στην… αναμονή λόγω άλλου σκυλιού γαυγίζει ανυπόμονα!».

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο Riley θα μπορεί να δίνει αίμα για ένα χρόνο ακόμη. «Είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτόν καθώς έδωσε ουσιαστικά ζωή σε πολλά άλλα σκυλιά.».Η κτηνίατρος Jocelyn Pratt που εργάζεται στο πρόγραμμα ανέφερε: «Ένας σκύλος μπορεί ν’ αναπληρώσει το αίμα του σε περίπου 3 εβδομάδες και συνήθως δωρίζει 230 με 430 κυβικά εκατοστά αίματος. Δεν μπορεί να υπάρχει πρόβλεψη πάντα για την ανάγκη για αίμα που χρειαζόμαστε, συνεπώς είμαστε ευτυχείς που έχουμε σκύλους σαν τον Riley στο πρόγραμμα μας οι οποίοι δωρίζουν σε καθιερωμένη βάση. Ένας σκύλος που δίνει αίμα κάθε έξι εβδομάδες για επτά χρόνια μπορεί να σώσει περίπου 200 σκύλους!»
almyrosinfo.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/riley-224.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...