Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Το πανάσχημο & επικίνδυνο ψάρι που βρέθηκε στον Καναδά προβληματίζει τους επιστήμονες (video)

Οι ψαράδες της επαρχίας Νούναβουτ στον βόρειο Καναδά έμειναν έκπληκτοι μπροστά στην όψη ενός εξαιρετικά σπάνιου αλλά και σπάνιου ψαριού που κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια. Το ψάρι αυτό ανήκει στην οικογένεια των ρινοχιμαιρίδων και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το μακρύ και μυτερό του ρύγχος.
asximo-psari
Αρκετοί ειδικοί προσπάθησαν να αναγνωρίσουν το είδος του ψαριού, ομως οι περισσότεροι έκαναν λάθος πιστεύοντας πως πρόκειται για ένα περίεργο είδος καρχαρία. Ωστόσο, ο ερευνητής του πανεπιστημίου του Γουίντσορ Νιγκέλ Χάσεϊ κατάφερε να προσδιορίσει την κανονική ταυτότητα του τρομακτικού ψαριού, το οποίο είναι ένα είδος χίμαιρας που ζει σε μεγάλο βάθος και φτάνει το ένα μέτρο σε μήκος. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς έχει δηλητηριώδη αγκάθια στο ραχιαίο του πτερύγιο, ενώ η ουρά του έχει ρόλο…μαστιγίου.
«Πιθανότατα αν ψαρεύαμε σε μεγαλύτερα βάθη της τάξης των 1.000 ως 2.000 μέτρων θα ανακαλύπταμε πως υπάρχουν πολλά τέτοια ψάρια στη θάλασσα», δήλωσε ο Νιγκέλ Χάσεϊ. Το περίεργο είναι πως το ψάρι αυτό βρέθηκε κοντά σε ανθρώπους ενώ σπάνια έρχεται κοντά στην επιφάνεια του νερού. «Μόνο άλλη μια φορά, στο στενό Χάντσον, εθεάθη το ψάρι», προσέθεσε ο ερευνητής.
http://arouraios.gr/2013/11/to-panasximo-kai-epikindino-psari-pou-vrethike-ston-kanada/#sthash.EUblDq5K.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...