Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Οι τροφές-φάρμακα, που θα σας κάνουν να… νιώσετε καλύτερα

Μια… φορά κι έναν καιρό, οι τροφές ως «φάρμακο», δεν ακουγόταν και τόσο περίεργη ιδέα. Μάλιστα, ο Ιπποκράτης το βεβαιώνει.
Φυσικά, δεν περιμένουμε οι τροφές που επιλέγουμε να έχουν τόσο μεγάλη σημασία σε μια εποχή που οι γιατροί μπορούν να κάνουν μεταμοσχεύσεις προσώπου, αλλά πάντως η διατροφή που ακολουθούμε είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και σωματική μας ευεξία. Το σώμα μας έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αυτοθεραπεύεται και το τι τρώμε μπορεί να βοηθήσει σε αυτό.

Η άποψη ότι η διατροφή βελτιώνει τη διάθεση και την ευεξία, μπορεί να είναι πανάρχαια, αλλά η επιστημονική απόδειξη είναι ολοκαίνουργια.

Δείτε τα φυσικά «φάρμακα» που μπορείτε να βρείτε στο super market…

Τέρμα η καούρα, με δημητριακά ολικής άλεσης και φυτικές ίνες

Προσθέτοντας περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας και αντικαθιστώντας τα επεξεργασμένα δημητριακά όπως το λευκό ρύζι και τα ζυμαρικά με τα αντίστοιχα ολικής άλεσης, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα φουσκώματα και τις καούρες. Το μυστικό; Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, που φτάνουν στο παχύ έντερο σχεδόν άθικτες και απορροφούν νερό όταν βρίσκονται στο έντερο και όχι πριν. Αυτές, προκαλούν διόγκωση των κοπράνων και επιταχύνουν τη διέλευσή τους, αυξάνοντας την κινητικότητα του εντέρου. Όσο περισσότερες φυτικές ίνες τρώτε, τόσο λιγότερο χρόνο παραμένει το φαγητό στο στομάχι, γεγονός που βοηθά στην αποφυγή του αισθήματος της καούρας.

Tόνος, σαρδέλες και γαλοπούλα κατά του κρυώματος

Δεν είναι μόνο οι σαλάτες το… φάρμακο, κατά τους χειμερινούς μήνες. Η ανεπαρκής ποσότητα σεληνίου, μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με έναν σημαντικό «παίκτη» στη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Το σελήνιο βοηθά στην οικοδόμηση των λευκών κυττάρων του αίματος, ιδιαίτερα εκείνων που καταπολεμούν τα βακτήρια και τους ιούς, ακόμα και τη γρίπη. Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η έλλειψη σεληνίου, όχι μόνο οδηγεί σε πιο σοβαρά συμπτώματα γρίπης, αλλά επιτρέπει επίσης στους πιο ήπιους ιούς της γρίπης να μεταλλάσσονται σε πιο λοιμογόνα στελέχη. Μόλις μία μερίδα σαρδέλες, μας παρέχει με περισσότερο από το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σεληνίου, αλλά και με τα σημαντικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Προβιοτικά για ανίκητο ανοσοποιητικό σύστημα
Τι κοινό έχουν το γιαούρτι, το κεφίρ και άλλα προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση; Περιέχουν τα ευεργετικά βακτήρια που είναι γνωστά και ως προβιοτικά, τα οποία ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μια σουηδική μελέτη διαπίστωσε ότι ένα προβιοτικό ρόφημα καθημερινά, μείωσε την αναρρωτική άδεια στη δουλειά κατά 55%. Μια άλλη ανάλυση 10 μελετών, διαπίστωσε ότι τα προβιοτικά λειτουργούν καλύτερα από τα εικονικά φάρμακα στη μείωση των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Κι αν δεν σας αρέσει το γιαούρτι, πολλά παλαιωμένα τυριά όπως το Edam, το Gouda ή η φέτα, είναι επίσης καλές πηγές προβιοτικών.

Τις κρύες μέρες φάτε λάχανο, σπανάκι, γλυκοπατάτες, κολοκύθα και καρότα

Εδώ «πρωταγωνιστής» είναι η βιταμίνη Α, που διατηρεί τους βλεννογόνους υγρούς και υγιείς, ώστε τα μικρόβια να μη μπορούν να τους επηρεάσουν.

Απαλύνετε τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών, τρώγοντας λιπαρά ψάρια

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες, μπορούν να βοηθήσουν τα «σκληρά» γόνατα να «χαλαρώσουν». Μια πρόσφατη ανάλυση ερευνών, διαπίστωσε ότι η λήψη ωμέγα-3 λιπαρά οξέων κάθε μέρα, μπορεί να μειώσει τον πόνο στις αρθρώσεις και τη δυσκαμψία, σε τέτοιο βαθμό που να επιτρέπει στους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα να περιορίσουν τη χρήση Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ).

Ξινά κεράσια για τον αθλητικό πόνο

Οι αθλητές «ορκίζονται» σε ένα ποτήρι χυμού από ξινά κεράσια, με τις αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μειώνουν τον πόνο της προπόνησης. Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου Oregon Health & Science, δρομείς που έπιναν 350 ml ξινού χυμού κερασιού δύο φορές την ημέρα για μια εβδομάδα, πριν από έναν αγώνα, ανέφεραν λιγότερο πόνο μετά την άθληση, από εκείνους που έπιναν ένα ποτό placebo με γεύση κεράσι.

Ξηροί καρποί και σπόροι κατά της αλλεργίας

Έχετε φαγούρα στα μάτια και φτερνίζεστε συνεχώς; Φάτε ξηρούς καρπούς και σπόρους, όπως τα αμύγδαλα, τα φιστίκια και οι ηλιόσποροι (και επίσης μερικά λαχανικά), που είναι γεμάτα βιταμίνη Ε, η οποία, σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων.

Επίσης, μια γερμανική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που η διατροφή τους είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργική ρινίτιδα από εκείνους που δεν ακολουθούσαν ανάλογη διατροφή. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης Ε για τους ενήλικες είναι 15 mg, που περιέχεται σε περίπου 56 γραμμάρια ηλιόσπορων –που ταιριάζουν τέλεια στις σαλάτες σας.

Και η κερκετίνη κατά των αλλεργιών

Συμπεριλάβετε τα μούρα, τα μήλα και τα κρεμμύδια στην καθημερινή σας διατροφή, ως φυσικά «φάρμακα» κατά των αλλεργιών. Ο λόγος γι’ αυτό είναι η κερκετίνη, μια ένωση που έχει αποδειχτεί ότι εμποδίζει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος να απελευθερώνουν ισταμίνη, η οποία προκαλεί τα γνωστά ενοχλητικά συμπτώματα.

Μαϊντανός για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Έρευνες έχουν αποδείξει τα σημαντικά οφέλη του μαϊντανού στη διατροφή μας: Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες απέναντι στα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος -ακόμη και σε μερικά από αυτά που αντιστέκονται στα αντιβιοτικά.

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα, δοκιμάστε το εξής: Βράστε λίγο νερό και βυθίστε σε αυτό ένα ματσάκι μαϊντανό για 10 λεπτά και στη συνέχεια πιείτε το. Επαναλάβετε το ίδιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
clickatlife.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_483.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...