Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αυτό είναι το βιβλίο που κοστίζει 14,2 εκατ. δολάρια

Δεν είναι από τα λεγόμενα «κλασσικά» βιβλία. Δεν είναι το έργο κάποιου γνωστού συγγραφέα. Είναι το πρώτο βιβλίο που τυπώθηκε στις ΗΠΑ...
και πωλήθηκε έναντι 14,2 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία.
Το βιβλίο που δημοπρατήθηκε είναι ένα από τα 11 σωζόμενα αντίγραφα του πρώτου βιβλίου που τυπώθηκε στην Αμερική. Η δημοπρασία έγινε το βράδυ της Τρίτης από τον οίκο Sotheby στη Νέα Υόρκη, καταρρίπτοντας το ρεκόρ δημοπρασίας στον κόσμο για τυπωμένο βιβλίο.

Το Bay Psalm Book ένα εκκλησιαστικό βιβλίο με ψαλμούς είχε υπολογιστεί να δοθεί στον πλειοδότη ακόμη και στην τιμή των 30 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά και με την τιμή που έπιασε ξεπέρασε εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ των 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που καταβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2010 για το βιβλίο του Τζον Τζέιμς Οντιμπόν με τίτλο «Πουλιά της Αμερικής».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτό το βιβλίο το οποίο είναι τόσο σημαντικό για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, μπορεί να εκτιμηθεί η μοναδική του σημασία. Είμαστε, φυσικά, ενθουσιασμένοι που πέτυχε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για οποιοδήποτε τυπωμένο βιβλίο, κάτι που βεβαιώνει ότι τα βιβλία εξακολουθούν να αποτελούν ζωτικό μέρος του πολιτισμού μας», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρέντεν πρόεδρος του τμήματος βιβλίων του οίκου Sotheby.

Το Bay Psalm Book τυπώθηκε το 1640 στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, είναι ένα από τα σπανιότερα βιβλία στον κόσμο και ανάμεσα στα καλύτερα σωζόμενα αντίγραφα των αρχικών 1.700 που τυπώθηκαν. Είναι επίσης το πρώτο αντίγραφο που πωλήθηκε από το 1947, όταν και τότε ένα άλλο έσπασε νέο ρεκόρ δημοπρασίας φτάνοντας σε τιμή τα 151.000 δολάρια.

Το αντίγραφο ανήκε στην Boston's Old South Church και πουλήθηκε για να καλύψει το κόστος της ανακατασκευής του κτιρίου της και για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της.

Η εκκλησία μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που χρονολογείται από το 1669 και είναι μέλος της προτεσταντικής United Church of Christ διαθέτει ένα ακόμη αντίγραφο. Τα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Γέιλ καθώς και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατέχουν τα άλλα υπάρχοντα αντίγραφα του Bay Psalm Book.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/142_28.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...