Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ξεχασμένη ασιατική φυλή που πίνει μόνο μητρικό γάλα βρέθηκε στα βουνά της Πίνδου

Δεν πίστευαν τα μάτια τους οι αστυνομικοί της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος τα ξημερώματα της Τετάρτης με τις εικόνες που αντίκρισαν όταν επιχείρησαν σε περιοχή έξω από το Τσεπέλοβο Ιωαννίνων, με σκοπό να συλλάβουν έναν ύποπτο κοπρολάγνο του διαδικτύου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι άνδρες των αστυνομικών αρχών έπεσαν πάνω σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπολογικές ανακαλύψεις του εικοστού πρώτου αιώνα, αφού έφεραν στο φως την ύπαρξη μιας πανάρχαιας ξεχασμένης φυλής, η οποία ζει στην περιοχή από τη νεολιθική εποχή σε πλήρη απομόνωση!
Τα μέλη της ιδιαίτερης αυτής κοινότητας έχουν χαρακτηριστική εμφάνιση με έντονα ασιατικά χαρακτηριστικά, ενώ μιλάνε μια διάλεκτο ανάμεσα στα αρχαία αραμαϊκά και τα φινλανδικά, γεγονός που έχει προβληματίσει τη διεθνή γλωσσολογική κοινότητα καθώς οι δύο αυτές γλώσσες παρέμεναν ασύνδετες μέχρι σήμερα.
Τo αξιοπερίεργο αυτού του ξεχασμένου λαού που φάνηκε από την πρώτη στιγμή είναι πως οι άνθρωποι αυτοί τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους. Μάλιστα, τη στιγμή που έπεσαν πάνω τους οι αστυνομικές δυνάμεις, οι ιθαγενείς του Τσεπέλοβου ετοιμάζονταν για το πρωινό άρμεγμα, διαδικασία που εν είδει ιεροτελεστίας λαμβάνει χώρα κάθε πρωί κατά το ξημέρωμα. Οι συνολικά 54 γυναίκες της ομάδας ήταν μαζεμένες στο κέντρο του οικισμού και άρμεγαν η μία την άλλη, ενώ οι άντρες είχαν στήσει έναν ξέφρενο χορό περικυκλώνωντας τις γυναίκες και ούρλιαζαν εκστατικά.
Τεχνολογικά, οι ιθαγενείς της Πίνδου έχουν μείνει στην νεολιθική εποχή, με τη μόνη διαφορά ότι έχουν εξελίξει μεθόδους παραγωγής τυριού και γιαουρτιού. Τα είδη τυριού που ανακαλύφθηκαν από τις αρχές μέσα σε τρύπες στο έδαφος είναι αναρίθμητα, το καθένα με διαφορετικές αναλογίες μητρικού γάλακτος νεαρών και μεγαλυτέρων γυναικών και φτιαγμένο με άλλο τρόπο επεξεργασίας. Το εκλεκτότερο όμως και σπανιότερο όλων των εδεσμάτων θεωρείται το γιαούρτι γάλακτος γυναικών άνω των 65 -με πέτσα- καθώς η μέση ηλικία των ανθρώπων της φυλής της Πίνδου δεν ξεπερνά τα 40 έτη.
Δυστυχώς είναι νωρίς ακόμη για να μεταφέρει το «Κουλούρι» στους αναγνώστες του περισσότερα, αφού οι μελέτες του πληθυσμού από τους επιστήμονες μόλις ξεκινούν, το σίγουρο όμως είναι ότι έχουμε να μάθουμε πολλά από και για τους αρχέγονους συμπατριώτες μας.
Τέλος, δεν έχει ξεκαθαριστεί μέχρι αυτήν την ώρα το αν οι ελληνικές αρχές θα σεβαστούν την απομόνωση των ιθαγενών του Τσεπέλοβου μελετώντας τους από απόσταση ασφαλείας ή αν στο όνομα της επιστήμης θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για ανθρωπολογικές και ιατρικές μελέτες. Από πλευράς μας, ελπίζουμε να μην διαταραχθεί η ζωή της όμορφης αυτής κοινότητας.

  πηγή: aggouria.net
http://magdatsegkou.blogspot.com/2013/11/blog-post_4612.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...