Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πήγε στις ελιές του και τις βρήκε κομμένες!

Κάθε προηγούμενο ξεπερνά η ενέργεια άγνωστων δραστών στον οικισμό Αμιράς της Βιάννου όπου, προφανώς για λόγους αντεκδίκησης, πήγαν και έκοψαν από τη ρίζα... σε δυο διαφορετικά σημεία περίπου 250 λιόδεντρα ιδιοκτησίας συνταξιούχου ναυτικού, τα οποία εγκατέλειψαν στο σημείο χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό καθώς κι άλλες φορές αγρότες βρήκαν δέντρα τους κομμένα από τη ρίζα αλλά επειδή κάποιοι ήθελαν να πάρουν τα ξύλα κι όχι για να εκδικηθούν.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Ράδιο Κρήτη, ο ιδιοκτήτης των ελαιοδέντρων παλιός ναυτικός και σήμερα αγρότης και μόνιμος κάτοικος Αμιρών πήγε να δει χθες τις ελιές του που βρίσκονται έξω από το χωριό και κοντά στην Άρβη και αντίκρισε ένα θέαμα που του «έκοψε το αίμα» .

Τα δέντρα του σε δυο διαφορετικές τοποθεσίες -100 στη μια και 150 περίπου στη δεύτερη -είχαν κοπεί σύριζα και κείτονταν στο έδαφος χωρίς να έχει πειραχθεί ούτε κούτσουρο από αυτά.

Όπως είπε ο πρόεδρος του οικισμού Μανόλης Ηλιάκης, μια ημέρα πριν τα ελαιόδεντρα ήταν στις θέσεις τους οπότε κάποιοι αργά χθες τη νύχτα πήγαν με ξυλοκοπτικά και τα έκοψαν χωρίς κανείς να τους πάρει χαμπάρι.

Ο ίδιος που μίλησε με τον ιδιοκτήτη των ελαιώνων έμαθε πως δεν είχε διαφορές με κανένα ώστε να πάει το μυαλό του σε πράξη αντεκδίκησης.

Είναι, κατά τα λεγόμενα του προέδρου -ο ιδιοκτήτης τους ένας ήσυχος άνθρωπος που μένει στο χωριό, καλλιεργεί τη γη του και όταν έρχεται η περίοδος της συγκομιδής τον βοηθούν τα παιδιά του για να μαζέψει τις ελιές, άρα δεν έχει πάρε δώσε ούτε με ξένους εργάτες.

Η Αστυνομία όπου πήγε ο παθών για να καταγγείλει το περιστατικό τον παρέπεμψε στην αγρονομία.
irakliolive.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5350.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...