Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Φυλάκιση 9 μηνών σε πιλότο που ετοιμαζόταν να απογειωθεί μεθυσμένος

Σε φυλάκιση εννέα μηνών καταδικάστηκε στο Λιντς της βόρειας Αγγλίας ένας πακιστανός πιλότος, ο οποίος... είχε συλληφθεί σε κατάσταση μέθης ενώ ετοιμαζόταν να απογειώσει αεροπλάνο με 156 επιβαίνοντες.

Ο 55χρονος πιλότος της Pakistan International Airlines (PIA) συνελήφθη στις 18 Σεπτεμβρίου στο διεθνές αεροδρόμιο Μπράντφορντ του Λιντς ενώ ετοιμαζόταν να απογειώσει ένα Airbus 310 για πτήση με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Η αστυνομία επενέβη όταν ειδοποιήθηκε από το προσωπικό εδάφους, το οποίο είχε παρατηρήσει την αναπνοή του πιλότου και το βάδισμά του.

Το αλκοτέστ έδειξε ότι είχε την τριπλάσια ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του από αυτήν που επιτρέπεται, η οποία ανέρχεται στα 9 μικρογραμμάρια ανά 100 χιλιοστόλιτρα στην Βρετανία για τους πιλότους των αεροπλάνων.

Ο Ίρφαν Φάιζ είχε πει στην αστυνομία ότι είχε καταναλώσει τα τρία τέταρτα μιας φιάλης ουίσκι την προηγούμενη νύχτα από την πτήση, σημειώνοντας ωστόσο ότι είχε πιει την τελευταία γουλιά γύρω στις 03:00 το πρωί.

Η πτήση για την οποία ήταν υπεύθυνος προβλεπόταν να αναχωρήσει στις 22:10 την ίδια ημέρα, δηλαδή περισσότερες από 19 ώρες αργότερα.

Ο δικαστής του Λιντς εξέφρασε μεγάλη έκπληξη για τους κανόνες που ισχύουν στο Πακιστάν, βάσει των οποίων αξιώνεται να έχουν περάσει μόνον 12 ώρες από την κατανάλωση της τελευταίας γουλιάς ενός οινοπνευματώδους ποτού πριν από την απογείωση ενός αεροσκάφους, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ποσότητα που καταναλώθηκε.
 
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/9_23.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...