Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

O Grimaldi και ο Schumpeter



Τον αυστριακό οικονομολόγο Schumpeter και την θεωρία του περί «δημιουργικής καταστροφής», επικαλέστηκε ο Emanuele Grimaldi, διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ιταλικού ομίλου, μιλώντας στο «14ο Euro-Med Convention From Land to Sea» εν πλω στο «Cruise Olympia».

O Schumpeter είπε ο κ. Grimaldi, προέβλεπε ότι ο ανταγωνισμός στον καπιταλισμό θα οδηγήσει στην καταστροφή επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν αποδοτικά και θα απελευθερωθούν πόροι για πιο καινοτόμες, αποτελεσματικές και τεχνολογικά προηγμένες επιχειρήσεις.

Ο κλάδος των πλοίων Ro-Ro δεν ξεφεύγει από τον Schumpeter. Η μεταφορική ικανότητα του παγκόσμιου στόλου πλοίων Ro-Ro μειώθηκε, λόγω της κρίσης, από το 2008 μέχρι και τον Αύγουστο του 2010, σύμφωνα με τους Clarksons κατά 0,5 εκατ. dwt, από τα 10,3 εκατ. dwt στα 9,8 εκατ. Dwt.

Παρά το γεγονός ότι ο στόλος του Ομίλου είναι μέσης ηλικίας μόλις 10 ετών, έναντι 20 ετών που είναι ο μέσος όρος ηλικίας του παγκόσμιου στόλου πλοίων Ro-Ro, το Group Grimaldi, έστειλε πλοία στα διαλυτήρια,
παρέδωσε στους ιδιοκτήτες πλοία που τα είχε ναυλώσει ενώ παράλληλα παρέλαβε δέκα νεότευκτα χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμων.

Συνολικά, ο όμιλος αύξησε τον όγκο των πλοίων του κατά 10% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, ενώ η συνολική κατανάλωση καυσίμων παρέμεινε σταθερή.

Επίσης, το 2009, τα καθαρά κέρδη του ομίλου ήταν 120 εκατ. ευρώ, όταν άλλοι μεγάλοι όμιλοι μετρούν ζημίες δισ. δολ.

Ο κ. Grilamdli δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις εταιρείες του Group, σημειώνοντας ειδικότερα ότι:

-η Finnlines εμφανίζει τώρα κερδοφορία κάθε μήνα και στο τέλος του έτους θα δείξει σημαντική βελτίωση στα αποτελέσματά της και την κερδοφορία της,

-η Minoan Lines παρά τον έντονο ανταγωνισμό και την ύφεση, αναμένεται να ξεφύγει από τη στασιμότητα και παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, είναι συγκριτικά καλύτερα των εισηγμένων ανταγωνιστών της,

-η ACL έχει υποστεί τις επιπτώσεις των χαμηλών ναύλων στη γραμμή ΗΠΑ - Ευρώπη, ωστόσο ανακάμπτει και είναι και πάλι κερδοφόρα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του ομίλου με τις τράπεζες, ο Grimaldi είπε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα στηρίζουν τις δραστηριότητες του Group και σημείωσε ότι ο Όμιλος παραδοσιακά χρηματοδοτεί με ίδια κεφάλαια κατά 40% τις νέες παραγγελίες σε αντίθεση με το μέσο όρο του κλάδου που είναι 20%.

Τέλος, ανακοίνωσε τη λειτουργία τριών νέων γραμμών και συγκεκριμένα της γραμμής Λιβόρνο-Βαλένθια-Ταγγέρης, τη γραμμή Λιβόρνο - Κατάνια - Μάλτα και τη γραμμή Mediterranean Express Service, που συνδέει τη Μεσόγειο με τη Δυτική Αφρική.

www.theseanation.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...