Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Βουλγαρία: Ανακάλυψη σκελετού 8.000 ετών



Αρχαιολόγοι στο Κρουμ της Βουλγαρίας, υπό τον καθηγητή Μπόρις Μπορίσοφ, ανακάλυψαν ανθρώπινο σκελετό, ηλικίας 8.000 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση, τη Δευτέρα 25/10, της Νέλι Κρούστεβα από το Μουσείο Ιστορίας της περιοχής.

Ο καθηγητής-ανθρωπολόγος Τσβέταν Μινκόφ, ο οποίος κλήθηκε εσπευσμένα, στην περιοχή, εκτίμησε πως τα οστά, ανήκουν σε αγόρι, ηλικίας 10-15 ετών.

Το νεαρό αγόρι είχε ταφεί κοντά στον τοίχο νεολιθικής κατοικίας, σε στάση τυπική της εποχής, με σταυρωμένα δηλαδή τα πόδια και τα χέρια.

Οι αρμόδιες δημοτικές αρχές και οι υπεύθυνοι του Μουσείου της περιοχής, εξετάζουν το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων, προκειμένου να προστατεύσουν το σπάνιο αυτό εύρημα.

Η αρχαιολογική ομάδα, από το Πανεπιστήμιο του Βέλικο Τίρνοβο, θα συνεχίσει τις εργασίες της, κατά μήκος του μελλοντικού αυτοκινητόδρομου Maritsa.

Οι αρχαιότεροι σκελετοί ανθρωποειδών

Ο αρχαιότερος σκελετός ανθρωποειδούς που ανακαλύφθηκε, από διεθνή ομάδα αρχαιολόγων το 2009, χρονολογείται γύρω στα 4,4 εκατ χρόνια, ενώ πρόκειται για ένα θηλυκό πλάσμα, το οποίο ονομάστηκε ''Άρδι''.

Ανακαλύφθηκε δε στην Αιθιοπία, και υποσκέλισε τη ''Lucy'', ο αποσπασματικός σκελετός της οποίας, εθεωρείτο μέχρι πρότινος ο παλαιότερος που βρέθηκε, καθώς χρονολογήθηκε στα 3,2 εκατ χρόνια.

Πήρε δε το όνομά της, από το τραγούδι των Beatles ''Lucy in the Sky with Diamonds'', το οποίο ακουγόταν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, ενώ ανακαλύφθηκε και αυτή, στην Αιθιοπία, το 1974, από γαλλοαμερικανική ομάδα αρχαιολόγων.

Έχει ανακαλυφθεί δε, και τμήμα σκελετού, ηλικίας 3,58 εκατ ετών, το οποίο εκτιμάται ότι ανήκει σε ένα πρώιμο πρόγονο του ανθρώπου, συγγενή της Lucy.

Πηγη : cosmo.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...