Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Βρετανία : Καθαρή ενέργεια από... περιττώματα πουλερικών



Σταθμός παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο, που θα επεξεργάζεται, μεταξύ άλλων, τα περιττώματα χιλιάδων κοτόπουλων από εκτροφεία της περιοχής, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες 350 κατοικιών, αλλά και θα βοηθήσει τους εκτροφείς να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος, θα λειτουργήσει στο Γκλόστερσιρ της Βρετανίας.

Στο εργοστάσιο του ομίλου Alfagy, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία την 1η Νοεμβρίου, η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται τόσο από την κοπριά, όσο και από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν οι εκτροφείς της περιοχής, όπως καλαμπόκι ή σιτάρι, καθώς και από αγροτικά απόβλητα. Σύμφωνα με τον όμιλο, οι εκτροφείς θα πληρώνονται για τη βιομάζα, ενώ θα τους παρέχεται και θέρμανση για τα σπίτια και τους στάβλους τους, ενώ τυχόν υπολείμματα από τη διαδικασία θα χρησιμοποιούνται ως λίπασμα, το οποίο επίσης θα «επιστρέφεται» στους εκτροφείς.
Χάρη στον τρόπο παραγωγής του, οι αγρότες θα εξοικονομούν έως και το 100% των χρημάτων που δαπανούσαν έως σήμερα για συμβατικό λίπασμα, προερχόμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το τελευταίο διάστημα, το βιοαέριο που είναι αρκετά διαδεδομένο σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία και η Γερμανία, κερδίζει έδαφος και στη Βρετανία.
Στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, οι ενεργειακές ανάγκες εκατοντάδων νοικοκυριών καλύπτονται πλέον από βιοαέριο, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από το μαγείρεμα και τη θέρμανση.
Πηγη : cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...