Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» επαναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου

O κ. Παπανδρέου μίλησε στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ
O κ. Παπανδρέου μίλησε στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ

Κοζάνη
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει σταθερά την πορεία της προς την σωτηρία, ή αν θα αφήσουμε στη μέση τις αλλαγές και τις θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Κοζάνη.

Επανέλαβε ότι, αν υπάρξει αδιέξοδο, τότε θα κληθεί να μιλήσει ο λαός. «Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είπε, αναφερόμενος εκ νέου στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η ΝΔ είναι έτοιμη αν προκύψει θέμα εκλογών, δήλωσε λίγο αργότερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι νομαρχιακές διοικούσες επιτροπές του νομού Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος δήλωσε ότι «η ΝΔ δεν παίζει με τους θεσμούς. Εφόσον όμως προκύψει κάτι τέτοιο είμαστε πανέτοιμοι».

Προέβλεψε πάντως «μεγάλη νίκη» της παράταξής του.

Ομιλία Παπανδρέου

Μιλώντας την Κυριακή στην περιφερειακή σύσκεψη Δυτικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η οργή των πολιτών είναι δικαιολογημένη. Κάλεσε όμως τους πολίτες να μην δώσουν την ψήφο τους σε αυτούς που επενδύουν στον φόβο και την ανασφάλεια, αλλά να την μετατρέψουν σε δύναμη δημιουργίας και αλλαγών.

Κατηγόρησε επίσης την ΝΔ ότι, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, ενώ θα έπρεπε να στηρίξει τις προσπάθειες για έξοδο από την κρίση, κάνει ότι έκανε και ως κυβέρνηση: άλλα λέει εντός Ελλάδας και άλλα λέει εκτός.

Χαρακτήρισε «μαγικές λύσεις» τις προτάσεις της ΝΔ για έξοδο από την κρίση και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται να «παραμυθιάσει» τον κόσμο όπως κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια βόμβα με την ελπίδα ότι θα σκάσει στα χέρια της. «Εμείς όμως», είπε, «δεν φοβηθήκαμε και τώρα είμαστε σε πορεία εξόδου από την κρίση».

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι μόλις βγει η χώρα από την κρίση θα αποκατασταθούν όλες οι αδικίες. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, είναι η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Όσον αφορά τον Καλλικράτη, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση έρχεται να σπάσει το πελατειακό κράτος, το οποίο είναι στο DNA της συντήρησης. Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει και στηρίζει καθαρά πρόσωπα που είναι υπέρ της διαφάνειας, ώστε οι
Έλληνες να ξέρουν που πάνε τα λεφτά τους.

Αναφερόμενος σε θέματα της Δυτικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η περιοχή είναι και πρέπει να παραμείνει ενεργειακό κέντρο, μπαίνοντας στην στροφή προς τις νέες, καθαρές και πράσινες μορφές ενέργειας. Εκτός από το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας, είπε, η κυβέρνηση θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα και ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων της περιοχής.

Τα συμπεράσματα της περιφερειακής σύσκεψης παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη η συμμετοχή στα τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης για την αναπτυξιακή, την αγροτική και την κοινωνική πολιτική.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Παπαϊορδανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής και ειδικά στην υψηλή ανεργία.

Στα τρία εργαστήρια πολιτικής συζήτησης συμμετείχαν οι υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Υγείας Α. Λοβέρδος, Πολιτισμού Π. Γερουλάνος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κουτσούκος και Περιφερειακής Ανάπτυξης Π. Ρήγας.

Μικρή ομάδα εργαζομένων της ΔΕΗ είχε συγκεντρωθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο Δ. Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης όπου μίλησε ο πρωθυπουργός και φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στην ΔΕΗ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ,news.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...