Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!


1. Kimberley Big Hole, South Africa

Η μεγάλη τρύπα Kimberly, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική, ήταν ένα ορυχείο διαμαντιών βάθους άνω των 1.097 μέτρων. Το ορυχείο έκλεισε το 1914 αλλά ανοίχτηκε πάλι αργότερα ως τουριστικό αξιοθέατο. Η περιοχή είναι τώρα ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, με ένα μικρό ξενοδοχείο, καταστήματα και εστιατόρια.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

2. Monticello Dam, California

Στο φράγμα Monticello στην Καλιφόρνια δημιουργείται τρύπα, με σκοπό να βοηθήσει την ορμή του νερού από τη δεξαμενή στο κατώτατο σημείο του φράγματος.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

3 Bingham Canyon Mine, Utah

Το Ορυχείο φαραγγιών Bingham, που βρίσκεται στη Γιούτα, είναι ακόμα ένα ενεργό ορυχείο και θεωρείται το παραγωγικότερο του κόσμου. Το φαράγγι ανακαλύφθηκε αρχικά το 1850 και η εξόρυξη άρχισε το 1863. Το ορυχείο παράγει εκατομμύρια ουγγιές πολύτιμων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, του χρυσού και του ασημιού, κάθε έτος.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

4. Great Blue Hole, Belize

Η μεγάλη μπλε τρύπα στη Μπελίζ.
Η μεγάλη μπλε τρύπα είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο για τους δύτες που θέλουν να ερευνήσουν τους σταλακτίτες και τις δομές ασβεστόλιθων που διαμορφώνονται απο το εσωτερικό της τρύπας.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

5. Mirny Diamond Mine, Serbia

Το ορυχείο διαμαντιών Mirny βρίσκεται στην ανατολική Σερβία κοντά σε μια μικρή πόλη γνωστή ως Mirna. Το ορυχείο έχει πάνω από 525 μέτρα βάθος και περισσότερα από 125 χιλιόμετρα διάμετρο.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

6. Diavik Mine, Canada

Το ορυχείο διαμαντιών Diavik στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά ορυχεία διαμαντιών στον κόσμο. Το ορυχείο είναι τόσο μεγάλο που οι ιδιοκτήτες του έχουν χτίσει ιδιωτικό αερολιμένα. Η εξόρυξη άρχισε το 2003 και αναμένεται για να συνεχιστεί για τουλάχιστον 15-20 έτη, εάν όχι περισσότερο.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!
Πηγη : perierga.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...