Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

"Οι Άγιοι Απόστολοι ανήκουν στους Χανιώτες"

alt
Στο κάλεσμα της Επιτροπής ενάντια στο ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων ανταποκρίθηκαν όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί για το διευρυμένο Δήμο Χανίων και την Περιφέρεια  Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής.
Σύφωνα με την Επιτροπή:
Συμφώνησαν κατ' αρχήν όλοι  πως πρέπει να κατοχυρωθεί η περιοχή ως δημόσιος ελεύθερος χώρος πρασίνου, μακριά από κάθε κερδοσκοπική εκμετάλλευση.  Για να γίνει αυτό πρέπει να διεκδικηθεί να φύγει η κυριότητα της περιοχής από την εταιρεία Ε.Τ.Α. Α.Ε. και να περάσει στον διευρυμένο Δήμο Χανίων. Παράλληλα, μέσω του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που θα εκπονηθεί, να χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου για να μην μπορεί να οικοδομηθεί.
Η σωστή διαχείριση μπορεί να εξασφαλίζεται από το νέο Δήμο, ίσως με τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας ή φορέα, ώστε η περιοχή να προστατεύεται και να αναβαθμίζεται.
Επίσης τονίστηκε στη συζήτηση πως η κινητοποίηση των πολιτών των Χανίων-με τις διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις της Επιτροπής-   έχει σώσει την περιοχή από την εκποίηση και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της διαχείρισής της. Ο κίνδυνος όμως παραμένει, με δεδομένες τις υποχρεώσεις από την αποικιοκρατικού τύπου δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση και τις συνεχείς εξαγγελίες για ξεπούλημα δημοσίων ακινήτων.
Αναγνωρίστηκε επίσης πως, τα τελευταία χρόνια, η διαχείριση από την τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμοι Ν. Κυδωνίας και Χανίων) έχει σαφώς βελτιώσει την εικόνα των Αγ. Αποστόλων, κυρίως στην παραλία. Υπάρχουν, πάντως, ακόμα αρκετά προβλήματα. Εκτιμάται πως η περιοχή συγκεντρώνει όλο και περισσότερους επισκέπτες χειμώνα-καλοκαίρι. Σημαντικές και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονται εκεί το καλοκαίρι, ενώ πλήθος σχολείων χρησιμοποιούν την περιοχή για περιβαλλοντική εκπ/ση.
Συμπληρωματικές επι μέρους προτάσεις που αναφέρθηκαν: α) Αναστήλωση των παλιών «Παιδικών Εξοχών» και χρήση τους για πολιτιστικούς σκοπούς. Θα μπορούσε να γίνει ένα κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης, όπως και ένα μουσείο σχετικό με την ιστορία της περιοχής. β) Βελτίωση-ευπρεπισμός-καλύτερη χωροθέτηση  των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Ως πρόβλημα καθημερινότητας αναφέρθηκε η καταστροφική παράνομη είσοδος μηχανοκίνητων  οχημάτων στα ακρωτήρια με τα πεύκα, που προκαλεί έντονη διάβρωση του εδάφους και ενόχληση στους περιπατητές.  Προτάθηκε η άμεση αντιμετώπιση με συντονισμένη δεντροφύτευση, αναχλόωση και κατάλληλη περίφραξη ώστε σταδιακά να αποκατασταθεί  η βλάβη στο περιβάλλον.
Για την πρόταση δημιουργίας μεγάλου ανοιχτού θεάτρου νότια του γηπέδου ποδοσφαίρου εκφράστηκαν από τους περισσότερους έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις. Ακόμα και από συνδυασμούς που είχαν, κατ αρχήν, εκφραστεί θετικά γι αυτή την πρόταση, ειπωθηκε πως το θέμα αυτό χρειάζεται περισσότερη συζήτηση, και, οπωσδήποτε, μια τέτοια συζήτηση είναι πρόωρη.
Επιπλέον, ως σημαντική απειλή για την περιοχή θεωρήθηκε από όλους η δικαστική διεκδίκηση τμήματος της περιοχής από κληρονόμους παλιών ιδιοκτητών. Για το θέμα αυτό η Επιτροπή έκανε έκκληση για συμπαράσταση (και οικονομική) για να μπούν περισσότεροι φορείς στην αντίκρουση  της παραπάνω προσφυγής στο Σ.τ.Ε. Ηδη, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, που συμμετέχει στην Επιτροπή, δήλωσε πως ο σύλλογος μελετά το θέμα για να παρέμβει.
Τέλος, η επιτροπη ενάντια στο ξεπούλημα των Αγίων Αποστόλων επισημαίνει:
Ο αγώνας συνεχίζεται….. Καλούμε φορείς και άτομα να συνδεθούν με την Επιτροπή για να καταλήξει αυτός ο αγώνας σε νίκη για τους Χανιώτες, νίκη για την ποιότητα του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

neatv.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...