Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1



Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε ένα 24ωρο πριν από το ντέρμπι είχε δηλώσει στο sport.gr πως αυτά τα παιχνίδια θέλουν καρδιά και... αβγά. Και ο Τζιμπρίλ Σισέ απέδειξε ότι διαθέτει και τα δύο. Ο γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει παραμονές του αγώνα στους οπαδούς της ομάδας που επισκέφτηκαν τους πράσινους στην Παιανία παίζοντας σαν... αφιονισμένος και οδηγώντας το Τριφυλλι στην μεγάλη νίκη-ανατροπή με 2-1 επί του Ολυμπιακού, που τελείωσε το παιχνίδι με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Ο πρωταθλητής είναι εδώ, επέστρεψε και έδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν με τον Μιραλάς, όμως στο δεύτερο μέρος μια ομάδα υπήρχε μέσα στο γήπεδο και αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός, με τις αλλαγές των Γκαρσία και Μαρίνου να δίνουν ώθηση στο Τριφύλλι, που έκανε τη μεγάλη ανατροπή και έφτασε στο -1 τον αιώνιο αντίπαλό του.
Αιφνιδίασε στο σχήμα ο ΝιόπλιαςΕκπλήξεις περιελάμβανε η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, καθώς ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε τον Καντέ αντί του Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας και τον Πλεσί αντί του Καραγκούνη στα χαφ. Οι υπόλοιποι εννιά ήταν οι αναμενόμενοι. Τζόρβας στο τέρμα, με τους Βύντρα, Σπυρόπουλος στα δύο άκρα και τον Μπουμσόνγκ στόπερ. Οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης στην μεσαία γραμμή και οι Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού και Σισέ.
Αναμενόμενη ενδεκάδα από ΒαλβέρδεΣτον αντίποδα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με το αναμενόμενο σχήμα. Ο Πάρντο ήταν κάτω από τα γκολπόστ με τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Μπράβο στην άμυνα, τον Ντουντού αμυντικό χαφ, μπροστά του σε ελεύθερο ρόλο τον Ιμπαγάσα και τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μιραλάς, τους Ριέρα (αριστερά), Φουστέρ (κέντρο), Φετφατζίδη (δεξιά).
Πιο επιθετικός ο ΟΣΦΠ, στατικός ο ΠΑΟΟ Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και επιθετικά στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος το νευρικό ξεκίνημα και το στατικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πρώτη επικίνδυνη στιγμή για τους πειραιώτες στο 7', με τον Τζόρβα να διώχνει λανθασμένα στον χώρο του κέντρου, ο Ιμπαγάσα έβγαλε την κάθετη στον Ριέρα που έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Μπουμσόνγκ έβαλε σωτήρια την κόντρα και απέτρεψε τα χειρότερα... Οι πράσινοι απάντησαν στο 11' με τον Χριστοδουλόπουλο να βγάζει στην κόντρα τον Σισέ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Πάρντο μάζεψε την μπάλα. Επτά λεπτά αργότερα, ο Πλεσί βγάζει στον Χριστοδουλόπουλο, αυτός με τη μία στον Σισέ, που πέρασε τον Πάρντο και από πλάγια έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Μέλμπεργκ έκοψε προ του Γκοβού!
Τα πρώτα... αααχ στο 25'Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 25' με τον Σπυρόπουλο να γίνεται κάτοχος της μπάλας από λάθος του Ντουντού λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και να πιάνει την βολίδα, στέλντοντας την στρογγυλή θέα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πάρντο και τους αναστεναγμούς στα... ύψη!
Αρπάχτηκαν για ένα φάουλΜε την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, είχαμε την πρώτη... ένταση εντός αγωνιστικού χώρου, μετά από ένα επικίνδυνο τάκλιν του Ριέρα στα πόδια του Βύντρα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να... αρπάζονται για λίγα λεπτά, αλλά ο Κάκος δεν έβγαλε κάποια κάρτα.
Γκολάρα από ΜιραλάςΟι ερυθρόλευκοι στέκονταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αναπτύσονταν ορθολογικά και γρήγορα και ήταν πιο επικίνδυνοι. Κατά συνέπεια το γκολ του Μιραλάς στο 37ο λεπτό, μόνο έκπληξη δεν ήταν, αλλά φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Ο βέλγος επιθετικός πέρασε με εκπληκτικό τρόπο τρεις αντιπάλους και σούταρε δυνατά στην δεξιά γωνία του Τζόρβα κάνοντας το 0-1. Ο ήδη προβληματικός Παναθηναϊκός, με μεσαία γραμμή ανύπαρκτη και μοναδικούς να παλεύουν τους Σισέ και Χριστοδουλόπουλο μπροστά και τους Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλο στην άμυνα, υπέστη ολικό μπλακ άουτ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
Διπλή αλλαγή ο ΝιόπλιαςΜε την έναρξη της επανάληψης ο Νιόπλιας προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τον Γκαρσία και τον Μαρίνο αντί των αρνητικών Κατσουράνη και Γκοβού. Οι πράσινοι μπήκαν πιο δυνατά, ενώ οι ερυθρόλευκοι με το υπέρ τους 0-1 ήταν κάπως πιο χαλαροί. Στο 49' από κομπίνα του Γκαρσία με τον Μαρίνο, ο Πλεσί πήρε εξ επαφής την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Στο 53' από σέντρα του Γκαρσία, ο Σισέ έστρωσε στον Χριστοδουλόπουλο που έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά ο Πάρντο ήταν σταθερός.
Πράσινη υπεροχή και ανατροπή του σκορΟ Παναθηναϊκός παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο είχε την υπεροχή και πίεζε για την ισοφάριση που ήρθε στο 57' με τον Χριστοδουλόπουλο να φεύγει στην κόντρα, να περνάει τον Μέλμπεργκ και να βγάζει την σέντρα για τον Σισέ, που με γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο βάζοντας... φωτιά στο ΟΑΚΑ. Στο 62' ο Γκαρσία πέρασε στον Σισέ, που ήταν σε θέση για γκολ, με τον Αβραάμ να τον ανατρέπει και τον Κάκο να δίνει πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο γάλλος από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία, τον Πάρντο στην αριστερή και έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.
Η μάχη της σκακιέρας
Ο Βαλβέρδε πέρασε τον Μοντεστό αντί του Φετφατζίδη, ώστε ο κορσικάνος αμυντικός να πάει δίπλα στον Μέλμπεργκ, ενώ ο Νιόπλιας απέσυρε τον Πλεσί, ρίχνοντας στον χώρο του κέντρου τον Σιμάο. Επόμενη κίνηση ήταν η είσοδος του Μήτρογλου αντί του Μιραλάς. Ο Μοντεστό στο 78' έκανε μια φάση για τους ερυθρόλευκους, ενώ ο Γκαρσία στο 80' έπιασε έναν κεραυνό που απέκρουσε ο Πάρντο.
Πηγη : sport.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...