Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η ΑΝΕΚ

Οικονομία - Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η ΑΝΕΚ

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως του ποσού των 25.202.998,50 ευρώ με καταβολή μετρητών προχωρεί η ΑΝΕΚ και, για το σκοπό αυτό, συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων για την 30ή Οκτωβρίου.
Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η αύξηση των 25,2 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας σε αναλογία 5 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ανά 8 παλαιές κοινές ή προνομιούχες μετοχές, με παροχή στο διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτήσεως να καθορίσει αυτό, μέσα σε προθεσμία που θα καθορίσει η γενική συνέλευση, την τιμή διάθεσης εκάστης μετοχής, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 13 του Κ.Ν. 2190/20, την κατανομή τυχόν αδιάθετων μετοχών και όλων των συναφών ζητημάτων και με τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας περί μετοχικού κεφαλαίου.
Επίσης, η ίδια συνέλευση καλείται να αποφασίσει reverse split των μετοχών της εταιρείας και, ειδικότερα, την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής ονομαστικής μετά ψήφου μετοχής και κάθε προνομιούχου μετά ψήφου μετοχής εκδόσεως 1990 και εκδόσεως 1996 από 1,00 ευρώ σε 1,20 ευρώ ανά μετοχή, με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών και των προνομιούχων μετοχών εκδόσεως 1990 και εκδόσεως 1996 της εταιρείας (reverse split), με αναλογία 1,2 προς 1, δηλαδή με μείωση του συνολικού αριθμού των μετοχών με αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας.
Παράλληλα, θα γίνει ονομαστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με σκοπό το σχηματισμό ισόποσου ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4α του άρθρου 4 του Κ.Ν. 2190/20, ως ισχύει, με τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 10 Νοεμβρίου και εάν πάλι δεν υπάρχει απαρτία η β' επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

http://www.timetv.gr/news/105.html


Σε αύξηση κεφαλαίου ως 25,2 εκατ. ευρώ προτίθεται να προχωρήσει η ΑΝΕΚ.

Η κρητική ακτοπλοϊκή εταιρία συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 30 Οκτωβρίου, με θέματα το reverse split και την αύξηση κεφαλαίου ως 25,2 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 5 νέες κοινές μετοχές ανά 8 παλαιές κοινές ή προνομιούχες.

Η απόφαση δεν "ξάφνιασε" την αγορά, καθώς είναι γνωστό ότι η ΑΝΕΚ πρέπει να καταβάλει στα τέλη Νοεμβρίου δόση 25 εκατ. ευρώ στη Μινωικές Γραμμές στο πλαίσιο της συμφωνίας για την απόκτηση του 33,5% της Hellenic Sea Ways.

Και η σύναψη νέου δανεισμού την τρέχουσα περίοδο μόνο εύκολη δεν είναι.

Πρόκειται για μεγάλη αύξηση, αν συνυπολογιστεί ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της ΑΝΕΚ ανέρχεται σε 34,6 εκατ. ευρώ.
H Sea Star -μεγαλομέτοχος της ΑΝΕΚ με 32,5%- εύκολα ή δύσκολα θα βρει τα 8,2 εκατ. ευρώ που της αναλογούν.

Πρόσφατα εισέπραξε 31,09 εκατ. ευρώ από την πώληση στην Τράπεζα Πειραιώς επιπλέον 6.910.490 μετοχών της Hellenic Seaways ΑΝΕ (αντιστοιχούν στο 8,9% του μετοχικού της κεφαλαίου).

Με το μεγαλύτερο μέρος των παραπάνω κεφαλαίων θα αποπληρωθεί, βέβαια, δάνειο της Πειραιώς, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι το ποσό που της αναλογεί είναι ήδη εξασφαλισμένο.
Τι θα γίνει αν υπάρξουν αδιάθετες μετοχές;

Όπως μαθαίνουμε, επιδιώκεται να καλυφτούν από στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος ήδη συμμετέχει στο ευρύτερο σχήμα.

Υ.Γ. Η Πειραιώς μετατρέπεται σε μέτοχο μειοψηφίας της HSW καθώς πλέον κατέχει το 19,99% και λογικά κάποια στιγμή θα μεταβιβάσει το ποσοστό της.

www.euro2day.gr

1 σχόλιο:

  1. Hellenic Seaways = καραβάρες. Μπράβο τους για εμας που ταξιδευουμε συνεχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...