Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΕΚ - Στην Πειραιώς το 19,9% της Hellenic Sea Ways


Την πώληση 6.910.490 μετοχών της Hellenic Seaways ΑΝΕ προς την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. για το συνολικό ποσό των 31.097.205 ευρώ ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Sea Star Capital, που συνεδρίασε στις 11/10, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι μετοχές αυτές αντιστοιχούν στο 8,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Seaways. Η πώληση των μετοχών στη Hellenic θα γίνει σε μετρητά στην τιμή των 4,50 ευρώ η κάθε μία.
Οι κύριοι επιχειρηματικοί λόγοι για τους οποίους η διοίκηση της Sea Star αποφάσισε την πώληση μεριδίου των μετοχών της στη Hellenic είναι η άντληση κεφαλαίων, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στη διοίκηση της εταιρίας για προώθηση και υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων, συμπεριλαμβανομένων της επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε συναφείς τομείς, όπως επίσης και η μείωση του δανεισμού.


ΑΝΕΚ - SEA STAR: Ανάσα από την πώληση του 19,9% της Sea Star
Με συνολικό δανεισμό 299,6 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου του 2010, ταμείο μόλις 5,7 εκατ. ευρώ και ζημίες προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 15 εκατ. ευρώ η ΑΝΕΚ περνά, όπως και οι άλλες μεγάλες εταιρίες του κλάδου, δύσκολες ώρες, εξαιτίας του οξύ ανταγωνισμού στις γραμμές της Αδριατικής και του Αιγαίου.

Η απόφαση της Attica Group να μπει "σφήνα" στην ΑΝΕΚ και στις Μινωικές στα δρομολόγια Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς και Πειραιάς - Ηράκλειο - Πειραιάς είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει πόλεμος προσφορών των τριών εταιριών προς τις μεταφορικές και τους κατόχους Δ.Χ. φορτηγών.

Οι απαιτήσεις της ΑΝΕΚ από πελάτες εκτινάχθηκαν στα 90 εκατ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου από 73,8 εκατ. ευρώ στις 31/12/2009, στερώντας πολύτιμη ρευστότητα από τα ταμεία της.

Προκειμένου να πληρώσει τη δόση του Νοεμβρίου 2010 για την HSW, η ΑΝΕΚ προχωρά σε αύξηση ως 25,2 εκατ. ευρώ. Αν σε αυτήν υπάρξουν αδιάθετες μετοχές, θα καλυφθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από γνωστό εφοπλιστή.

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς τους τελευταίους μήνες μετοχοποίησε κατ' ουσίαν μέρος των δανείων που είχε χορηγήσει στη Sea Star, μεγαλομέτοχο της ΑΝΕΚ με 32,5%, αποκτώντας το 19,9% της Hellenic Sea Ways.

www.euro2day.gr

1 σχόλιο:

  1. Είναι που είναι καραβάρες της Hellenic, φαντάσου τώρα με τόσα λεφτά τι θα κάνουν! Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...