Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κως: Δικαστήριο καταδίκασε… άλογο!



Ως βασικό υπαίτιο και ένοχο για πρόκξληση τροχαίου ατυχήματος υπέδειξε το δικαστήριο της Κω ένα… άλογο και κατά συνέπεια έστειλε το λογαριασμό στον ιδιοκτήτη του!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, την ενοχή για το τροχαίο δεν την είχε το μεγάλο τετράποδο, που βγήκε σε δρόμο του νησιού αφηνιασμένο, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά ο ιδιοκτήτης του, λάτρης της ιππασίας, που δεν έδειξε τη δέουσα προσοχή για τη φύλαξή του.

Από την άλλη ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο συγκρούστηκε μετωπικά το ιρλανδικής καταγωγής άτι, κατά το δικαστήριο ήταν ένας συνετός οδηγός και δεν έφερε καμιά ευθύνη για το ατύχημα.

Η εν λόγω δικαστική και διδακτική ιστορία αφορά τους ιδιοκτήτες ζώων που μπορούν να προκαλέσουν αυτοκινητικό ατύχημα.

Το πρωτόδικο δικαστήριο που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του πρωτοφανούς τροχαίου είχε κρίνει ως συνυπαίτιους για το ατύχημα τόσο τον ιδιοκτήτη του αλόγου όσο και τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Στο δεύτερο βαθμό το Μονομελές Πρωτοδικείο της Κω έκρινε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για τον ξέφρενο καλπασμό του αλόγου στον επαρχιακό δρόμο του νησιού, σε περίοδο παραθερισμού, τον ιδιοκτήτη του.

Κι αυτό γιατί δεν έδειξε την απαιτούμενη επιμέλεια για τη φύλαξη και εποπτεία του αλόγου του. Το Εφετείο παράλληλα έκρινε ότι ο εναγόμενος οδηγός υπήρξε συνετός στην οδήγηση και απέρριψε την αγωγή του ιδιοκτήτη του αλόγου που ζητούσε αποζημίωση.

Το 10χρονο άλογο, ιρλανδικής καταγωγής, που ο ιδιοκτήτης του το χρησιμοποιούσε για το χόμπι της ιππασίας, τραυματίστηκε σοβαρά όταν το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου του 2004 έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του εναγόμενου οδηγού, την ώρα που αυτός κινούνταν στην επαρχιακή οδό Κω - Χωρίων.

Όταν αντιλήφθηκε τον καλπασμό του αφηνιασμένου αλόγου πάτησε φρένο, αλλά δεν απέφυγε τη σύγκρουση.

Πηγη : stifora.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...