Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Στήριξη Τρισέ στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου

Στήριξη Τρισέ στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου
Την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Πάφο. Ο κ. Τρισέ δήλωσε ότι συμμερίζεται τις διαπιστώσεις και τις θέσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιου Ορφανίδη για την ανάγκη μείωσης των κρατικών δαπανών και δημοσιονομική εξυγίανση.
«Όσο αφορά στην κυπριακή οικονομία και την ανάγκη επίλυσης των δημοσιονομικών προβλημάτων, όπως συζήτησα και με τον κ. Ορφανίδη στο ΔΣ της ΕΚΤ, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα και να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες», ανέφερε.
Σε ερώτηση, κατά πόσο η ΕΚΤ θα συνεχίσει τα έκτακτα μέτρα παροχής ρευστότητας προς τα κράτη μέλη, ο κ. Τρισέ είπε ότι δεν θα ήθελε να πει ό,τιδήποτε πριν να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.
Επίσης, ο κ. Τρισέ υπεραμύνθηκε της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ και εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη προς όλα τα μέλη της. Τόνισε με έμφαση ότι «η ανεξαρτησία της ΕΚΤ είναι αδιαπραγμάτευτη και εν πάση περιπτώσει κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει» και πρόσθεσε πως η ανεξαρτησία των εθνικών κεντρικών τραπεζών διασφαλίζεται από τη συνθήκη του Μάαστρισχτ.
Ο κ. Τρισέ παρατήρησε ότι οι οικονομίες των μεσογειακών χωρών έχουν ανταπεξέλθει καλύτερα από την κρίση και ότι έχουν επηρεαστεί λιγότερο σε σχέση με άλλες οικονομίες.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ πήρε μέρος σε κλειστό σεμινάριο υψηλού επιπέδου με τη συμμετοχή διοικητών και αξιωματούχων Κεντρικών Τραπεζών του Γιουρογκρουπ, καθώς και των Κεντρικών Τραπεζών από τις νότιες και ανατολικές ακτές της Μεσογείου και ειδικότερα της Αλβανίας, Αλγερίας, Αιγύπτου, Ισραήλ, Ιορδανίας, Λιβάνου, Λιβύης, Μαυριτανίας, Μαρόκου, Παλαιστινιακής Αρχής, Συρίας και Τυνησίας.
Στο σεμινάριο παίρνουν επίσης μέρος εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αθανάσιος Ορφανίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την παρουσία του κ. Τρισέ στην Κύπρο και τη συμμετοχή του στο σεμινάριο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...