Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Καθένας μας έχει μέχρι 100 επικίνδυνα γονίδια!



Κάθε άνθρωπος φέρει έως 100 γονίδια υπεύθυνα για νοσήματα όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Διαθέτουμε επίσης γύρω στα 300 γονίδια τα οποία είναι τόσο ελαττωματικά ώστε δεν λειτουργούν καθόλου.
Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από εκατοντάδες ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν «κατάλογο» με τα γενετικά «λάθη» που διαθέτει καθένας από εμάς και μας καθιστούν περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτους στα διάφορα νοσήματα.
Τα ευρήματα της πιλοτικής φάσης της έρευνας, στην οποία έγινε αποκωδικοποίηση του DNA 800 εθελοντών απ’ όλο τον κόσμο, δημοσιεύθηκαν στις επιθεωρήσεις «Nature» και «Science».
Όπως δείχνουν, κάθε άνθρωπος διαθέτει κατά μέσον όρο 250-300 ελαττωματικά γονίδια που είναι ανενεργά, καθώς και 75 έως 100 γονίδια που είναι τεκμηριωμένο ότι σχετίζονται με κληρονομούμενα νοσήματα.
Σε πολλές περιπτώσεις, τα γονίδια αυτά δεν δημιουργούν πρόβλημα, καθώς ναι μεν τα φέρει κανείς αλλά δεν αρρωσταίνει κιόλας.
Υπολογίζεται ότι το ανθρώπινο γονιδίωμα διαθέτει έως 25.000 γονίδια συνολικά. Η εξεύρεση όλων των παθογόνων γονιδίων μπορεί να οδηγήσει σε νέες εξετάσεις, σε επινόηση μέσων πρόληψης και σε εξατομικευμένες θεραπείες.
«Γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι οι ασθένειες επηρεάζονται από την κληρονομικότητα, αλλά και από το περιβάλλον, τις συνήθειές μας και την τύχη», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντέιβιντ Άλτσουλερ, από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στη Βοστώνη.
«Είναι επίσης καλά τεκμηριωμένο ότι οι περισσότερες ασθένειες επηρεάζονται από πολλά γονίδια και από πολλές μεταλλαγές τους. Το όλο πρόβλημα δεν είναι απλό, αλλά μακροπρόθεσμα θα μπορέσουμε να βρούμε τις βιολογικές βάσεις των νοσημάτων – και αυτές θα μας βοηθήσουν πολύ στην πρόληψη και στην αντιμετώπισή τους».
Στόχος της νέας μελέτης είναι να αποκωδικοποιηθεί πλήρως το DNA 2.500 εθελοντών, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Παγκοσμίως, περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν υποβληθεί έως σήμερα σε χαρτογράφηση του DNA τους, έπειτα από την αποκωδικοποίηση για πρώτη φορά του ανθρώπινου γονιδιώματος πριν από μια δεκαετία.
Μεταξύ αυτών που ξέρουν τι γονίδια φέρουν συμπεριλαμβάνεται ο διάσημος τραγουδιστής Όζι Όζμπορν, ο οποίος προ καιρού ανακοίνωσε πως – με βάση τα γονίδιά του – είναι απόγονος του… ανθρώπου του Νεάντερταλ, αλλά και μακρινός συγγενής του διαβόητου παράνομου Τζέσε Τζέιμς, του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας Νικολάου Β’ και του βασιλιά Γεωργίου Α’ της Βρετανίας!
Πηγη : www.tanea.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...