Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έως το τέλος του έτους η πρόταση για τις Ένοπλες δυνάμεις και το δεκαπενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών

Έως το τέλος του έτους η πρόταση για τις Ένοπλες δυνάμεις και το δεκαπενταετές πρόγραμμα εξοπλισμών
Ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στο «Defensys».
Μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στη Βουλή και στο ΚΥΣΕΑ την πρότασή της για νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και για το δεκαπενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στη διάρκεια ομιλίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνέδριο στο πλαίσιο της 1ης διεθνούς έκθεσης αμυντικού εξοπλισμού «Defensys» στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Βενιζέλος εκτός από την παρουσίαση της πρότασης είπε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει επίσης την υποχρέωση απέναντι στην τρόικα ότι θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα μεταφέρουν στην εθνική έννομη τάξη της τη νέα οδηγία για τις αμυντικές προμήθειες. Όπως εξήγησε ενώ η ίδια η οδηγία προβλέπει ότι τα κράτη - μέλη θα πρέπει να τη μεταφέρουν στο δίκαιό τους μέχρι τον Αύγουστο του 2011 το ελληνικό υπουργείο άμυνας είναι υποχρεωμένο να ολοκληρώσει τη μεταφορά αυτή μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο. «Θα είμαστε συνεπείς, σε ένα περίπου μήνα υπολογίζω ότι θα μπορούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα ένα προσχέδιο που θα είναι αντικείμενο ανοιχτής διαβούλευσης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση επιβάλλει στις κυβερνήσεις όλων των χωρών να αναθεωρήσουν δεδομένα που ήταν αυτονόητα και να προχωρήσουν σε χαμηλού κόστους, έξυπνες, όπως τις χαρακτήρισε, αγορές εξοπλισμών, ενώ αναφέρθηκε σε χώρες της Ευρώπης που προσανατολίζονται ακόμα και στη δημιουργία κοινοπραξιών στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεών τους.
Αναφερόμενος εξάλλου, στο θέμα των αμυντικών δαπανών τόνισε ότι οι κοινωνίες είναι καχύποπτες και υπενθύμισε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αναλυτές που αποδίδουν τα αίτια της δημοσιονομικής κρίσης και στο αδικαιολόγητο ύψος των αμυντικών δαπανών. Όπως υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος ανάμεσα σ' αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος τάσσεται δημόσια υπέρ της μείωσης των εξοπλισμών. «Είναι καλοδεχούμενες οι παρατηρήσεις αυτές όταν συνοδεύονται από ενέργειες που θα αφορούσαν, για παράδειγμα, τη μείωση των εξοπλιστικών πρωτοβουλιών της γειτονικής χώρας στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου», επισήμανε ο υπουργός.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο που έγινε τον τελευταίο χρόνο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αμυντικές δαπάνες υπογράμμισε ότι είναι ένας χώρος «πάνω από τον οποίο έχει επικαθίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα βαρύ και πυκνό σύννεφο καχυποψίας και αδιαφάνειας».
Καταλήγοντας, υπενθύμισε ακόμα ότι η κυβέρνηση καλείται να λύσει και το «γόρδιο δεσμό», όπως τον χαρακτήρισε, των εξοπλιστικών ωφελημάτων ο οποίος έχει καταστεί αντικείμενο ειδικής ρύθμισης. Όπως έκανε γνωστό περιμένει από τον κ. Μπεγλίτη πολύ σύντομα το σχέδιο της υπουργικής απόφασης προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η διάταξη για τη διάσωση των πραγματικών παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των συμβάσεων. Όπως είπε, θα ήταν κρίμα να μετασχηματιστούν αυτές οι συμβάσεις απλά και μόνο σε ποινικές ρήτρες, τις οποίες θα εισπράττει το δημόσιο, χωρίς παραγωγικό αποτέλεσμα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...