Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Χανιά: Το 8% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από διαβήτη


Αύξηση της εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, προβλέπουν οι επιστήμονες για τα επόμενα χρόνια. Όπως...



 επισημάνθηκε στο πλαίσιο του 15ου Παγκρητίου Ιατρικού Συνεδρίου που διεξάγεται στα Χανιά, ήδη το 8% του ελληνικού πληθυσμού, πάσχει από διαβήτη. Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι, νέοι τύποι φαρμάκων διατίθενται πλέον στην αγορά, αν και οι ειδικοί τονίζουν ότι, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, " περίπου 800.000 Έλληνες υποφέρουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ενώ αναμένεται να έχουμε και τη μεγαλύτερη αύξηση τα επόμενα χρόνια ."
Μάστιγα

Σύμφωνα με τον ίδιο, "ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η πρώτη αιτία τύφλωσης παγκοσμίως , πρώτη αιτία ακρωτηριασμών κάτω άκρων, πρώτη αιτία χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, και στις μονάδες τεχνητού νεφρού, οι περισσότεροι σχεδόν είναι διαβητικοί."

Στο πλαίσιο του 15ου Παγκρητίου Ιατρικού Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου άρχισαν σήμερα Παρασκευή 29/10 στα Χανιά, ανακοινώθηκαν νέες μέθοδοι αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη. Η ινσουλίνη κυκλοφορεί πλέον σε νέους τύπους, ωστόσο αυτό που τονίζουν οι διαβητολόγοι, είναι ότι προέχει η πρόληψη.

Ο Καθηγητής παθολογίας διαβητολογίας, Δημήτρης Καραμήτσος, τόνισε την ανάγκη, οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να τηρούν ένα υγιεινό διαιτολόγιο.

"Πάρα πολλοί ασθενείς με διαβήτη δεν έχουν καταλάβει καλά πόση σημασία έχει η τήρηση ενός υγιεινού διαιτολογίου γιατί το διαιτολόγιο του διαβητικού δεν έχει πολλές διαφορές από ένα γενικώς υγιεινό διαιτολόγιο. Θέλει πάρα πολύ αυτοπειθαρχία για να κρατήσει κανείς μια καλή τακτική".

Το Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο είναι πολυθεματικό και στη διάρκεια του αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για σημαντικές σύγχρονες νόσους και παθήσεις. Οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η Ιατρική Εταιρία Χανίων, ολοκληρώνονται την Κυριακή .

news.ert.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...