Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αντισυλληπτικό «τζελ» αντί για χάπι



Στο μέλλον οι γυναίκες, οι οποίες δεν θα θέλουν να παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, φαίνεται πως θα έχουν μια απρόσμενη εναλλακτική λύση: ένα «τζελ» που απλώνεται στο δέρμα μια φορά τη μέρα και απελευθερώνει μέσα στον οργανισμό
ορμόνες, οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το χάπι.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές και δείχνουν ότι το «τζελ» είναι αποτελεσματικό και γίνεται καλά ανεκτό, χωρίς τις τυπικές παρενέργειες, όπως η αύξηση βάρους και η ακμή, που σχετίζονται με το αντισυλληπτικό χάπι.
Οι ερευνητές, που αναπτύσσουν το τζελ Nestorone σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρία Antares Pharma, παρουσίασαν τα πρώτα συμπεράσματα των δοκιμών τους στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Όπως είπαν, αν οι δοκιμές συνεχίσουν να είναι θετικές, ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να βγάλουν το προϊόν στην αγορά.
Το τζελ απλώνεται στην κοιλιά, τους μηρούς, τα χέρια ή τους ώμους και γρήγορα απορροφάται, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα στο δέρμα. Οι ειδικοί λένε ότι είναι κατάλληλο ακόμα και για γυναίκες που θηλάζουν, αντίθετα με το αντισυλληπτικό χάπι που παρεμβαίνει στην παραγωγή του γάλακτος της μητέρας. Η άριστη δόση του τζελ έχει υπολογιστεί στα 3 mg ημερησίως.
Στη διάρκεια των επτά μηνών που κράτησαν οι δοκιμές, καμία από τις 18 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών που έβαζε το τζελ, δεν έμεινε έγκυος. Οι αναλύσεις των ορμονών τους έδειξαν ότι το τζελ καταστέλλει την παραγωγή ωαρίων στις ωοθήκες.
Θα ακολουθήσουν νέες μελέτες με μεγαλύτερο αριθμό εθελοντριών γυναικών για να επιβεβαιωθούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Πηγη : tovima.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...