Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Νιγηρία και Καμερούν πλήττονται από τη μάστιγα της χολέρας


Στους 352 ανέρχονται οι νεκροί εξαιτίας της χολέρας στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας και οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας
 προειδοποιούν ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της μολυσματικής ασθένειας σε όλη τη χώρα.



Το υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί 6.437 κρούσματα σε 11 από τις 36 πολιτείες, από τον Ιούνιο.


Σημείωσε ακόμα πως οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες σε επαρχιακές περιοχές, όπου σπάνια είναι διαθέσιμο ασφαλές πόσιμο νερό και υπάρχουν καλές υποδομές υγιεινής, ενέτειναν την εξάπλωση της ασθένειας.


«Παρότι τα περισσότερα ξεσπάσματα έχουν σημειωθεί στις βορειοδυτικές και βορειοανατολικές ζώνες, επιδημιολογικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι όλη η χώρα αντιμετωπίζει κίνδυνο» ανέφερε το υπουργείο.


Την ίδια ώρα, το γειτονικό Καμερούν αντιμετωπίζει τη χειρότερη επιδημία χολέρας από το 2004, με τις αρχές να μιλούν για τουλάχιστον 263 νεκρούς. Υπάρχουν, δε, φόβοι ότι η ασθένεια θα εξαπλωθεί και στο Τσαντ.


Το βόρειο Καμερούν πλήττεται συχνά από ξεσπάσματα χολέρας την περίοδο των βροχών και η έλλειψη προετοιμασίας από μέρους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος έχει επικριθεί έντονα.


Η Νιγηρία αντιμετωπίζει επίσης επιδημία ιλαράς. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν καταγραφεί πάνω από 5.000 κρούσματα από τις αρχές της χρονιάς και 83 θάνατοι -δεδομένα δεκαπλάσια, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2009.
 
 
Πηγή: in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...