Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Γερμανία: "Πράσινο φως" για τραπεζικό φόρο!

Το ακούς Γιωργάκη??? Για να δούμε τι θα κάνετε και εσείς εδώ!...
Το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των κερδών των τραπεζών υιοθέτησε σήμερα η Γερμανία, προχωρώντας σε μία σημαντική μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού συστήματος της χώρας...
Όπως ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή, το ν/σ θα καταστήσει το κράτος το μοναδικό που θα μπορεί να διασώζει τα τραπεζικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να επικυρωθεί πριν από το τέλος του χρόνου από το κοινοβούλιο της χώρας, οι γερμανικές τράπεζες θα πρέπει να καταβάλλουν στο κράτος ένα μέρος των κερδών τους, με σκοπό τη δημιουργία ενός ταμείου, από το οποίο θα αντλούνται χρήματα σε περίπτωση απειλής χρεοκοπίας μιας τράπεζας που κρίνεται στρατηγικής σημασίας.

Σημειώνεται πως το ποσό του φόρου θα είναι ανάλογο με το μέγεθος του ιδρύματος και του βαθμού επικινδυνότητας των δραστηριοτήτων του, δηλαδή θα είναι υψηλότερο στις επενδυτικές τράπεζες, σε σχέση με τις εμπορικές. Ο φόρος θα επιβληθεί σε όλες τις κερδοφόρες τράπεζες με έδρα τη Γερμανία και δεν θα εκπίπτει φορολογικά ως εταιρική δαπάνη.

Η Γερμανία, η οποία είναι η πρώτη χώρα που έριξε την ιδέα για ένα τέτοιο φόρο, προσπαθεί να πείσει και άλλα κράτη να κάνουν το ίδιο, ώστε να διαφυλάξει την ανταγωνιστικότητα των τραπεζών του. Μέχρι τώρα, μονο η Γαλλία φαίνεται να ακολουθεί το παράδειγμά της.


ΠΗΓΗ: http://www.reporter.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...