Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Επικρίσεις προς τον Καναδά από τη Διεθνή Αμνηστία


Η Διεθνής Αμνηστία επικρίνει την καναδική κυβέρνηση για τη συμπεριφορά της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο νέος Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Σαλίλ Σέτι επέκρινε σθεναρά σήμερα την καναδική κυβέρνηση για τη συμπεριφορά της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ζήτησε τον επαναπατρισμό του Ομαρ Χαντρ, του τελευταίου Δυτικού που είναι φυλακισμένος στο Γκουαντάναμο.
«Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί όλο και περισσότερο για τη σοβαρή επιδείνωση της προσέγγισης της κυβέρνησης αυτής σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Σέτι σε ομιλία του κατά το κλείσιμο των εργασιών της παγκόσμιας Συνέλευσης Civicus, ένα διεθνές φόρουμ της κοινωνίας των πολιτών που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ.
«Υπάρχει μία πραγματική μείωση του δημοκρατικού χώρου στη χώρα αυτή. (...) Πολλοί οργανισμοί έχουν χάσει τη χρηματοδότησή τους επειδή έχουν θέσει ενοχλητικά ερωτήματα», πρόσθεσε.
Σχετικά με τον Καναδό Ομαρ Χαντρ, που συνελήφθη στο Αφγανιστάν και κρατείται στο Γκουαντάναμο, ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας υποστηρίζει ότι η Οτάβα πρέπει να φροντίσει για τον επαναπατρισμό του.
«Ήταν ένα παιδί 15 ετών, όταν συνελήφθη, στη συνέχεια, εστάλη στο Γκουαντάναμο», και υφίσταται τώρα μια «άδικη δίκη», μια «παράνομη κράτηση», τόνισε.
Οι δηλώσεις για τα θέματα ασφάλειας από την καναδική κυβέρνηση σχετικά με την άφιξη περίπου 500 Ταμίλ προσφύγων με ένα φορτηγό πλοίο στις 13 Αυγούστου, ενόχλησαν επίσης τον κ. Σέτι, ο οποίος κατήγγειλε τις δηλώσεις αυτές που συνδέουν τους πρόσφυγες αυτούς με τρομοκράτες.
Αναφέρθηκε επίσης στις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών στον Καναδά, ιδίως όσον αφορά την παθητική στάση του κράτους στις βιαιότητες κατά των γυναικών και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων στα εδάφη των ινδιάνων.
Ο Σαλίλ Σέτι, 49 ετών, είναι γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας από τον περασμένο Ιούνιο.

 πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...