Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

Νέα «selfie» του Curiosity έδωσε στη δημοσιότητα η NASA

Ένα ακόμη «selfie» του Curiosity έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.
Τη φορά αυτή η λήψη της εικόνας έχει γίνει από χαμηλή γωνία προσφέροντας μια εντυπωσιακή άποψη με φόντο το κόκκινο τοπίο του αρειανού όρους Σαρπ.
Ο βράχος που απεικονίζεται είναι γνωστός ως «Buckskin» και αποτελεί τον τελευταίο «στόχο» στον οποίο ο ρομποτικός εξερευνητής πραγματοποίησε δειγματοληψίες στις αρχές του Αυγούστου.
Ρομποτικό «selfie-stick»
Οι «αυτοπροσωπογραφίες» του Curiosity αποτελούν πλέον παράδοση. Η NASA προσπαθεί να συνθέτει μια τέτοια φωτογραφία σε κάθε δειγματοληψία που κάνει το ρομπότ.
Το Curiosity, το οποίο προσεδαφίστηκε στον Άρη τον Αύγουστο του 2012, διαθέτει άλλωστε τον απαραίτητο εξοπλισμό πολύ πριν τη μόδα των «selfie-sticks»: για να τραβήξει τα πορτραίτα του χρησιμοποιεί την κάμερα του ρομποτικού βραχίονα του, γνωστή ως Mars Hand Lens Imager (MAHLI).
Ο φακός της χρησιμοποιείται συνήθως για τη μελέτη των κόκκων των ορυκτών στα πετρώματα, σε πολύ κοντινές λήψεις, διαθέτει όμως τεράστιο εύρος εστίασης με αποτέλεσμα να μας χαρίζει και αυτές τις μακρινές εικόνες.
Η κάμερα στέλνει στο επιτελείο της NASA δεκάδες λήψεις κάθε φορά τις οποίες στη συνέχεια οι ειδικοί μοντάρουν σε ένα «μωσαϊκό-πανόραμα».
Ο προγραμματισμός της γίνεται από τους μηχανικούς της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας εδώ στη Γη, αφού πρώτα κάνουν «πρόβες» του στιγμιότυπου που θέλουν να επιτύχουν σε ένα δοκιμαστικό όχημα στα εργαστήριά τους στην Καλιφόρνια.
Τη φορά αυτή έδωσαν στη MAHLI εντολή να τοποθετηθεί σε πολύ χαμηλότερη γωνία από ότι συνήθως, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά στην εικόνα την «κοιλιά» του Curiosity – μαζί με αυτήν και μια πληρέστερη πανοραμική άποψη του αρειανού τοπίου.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...