Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Πολωνία: Εντοπίστηκε το θαμμένο τρένο των Ναζί

Οι πολωνικές αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι έχουν εντοπίσει ένα θαμμένο τρένο των Ναζί που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς προς τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και φημολογείται ότι ήταν γεμάτο με όπλα και θησαυρούς ανεκτίμητης…

αξίας.
"Είμαι κατά 99% βέβαιος ότι ένα τέτοιο τρένο υπάρχει όμως οι πληροφορίες για το περιεχόμενό του είναι προς το παρόν αδύνατον να επιβεβαιωθούν" είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πιοτρ Ζουκόφσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Το "τρένο των Ναζί" που ισχυρίστηκαν ότι ανακάλυψαν πρόσφατα στο Βάλμπζιχ ένας Πολωνός και ένα Γερμανός κυνηγοί θησαυρών αναθέρμανε τον θρύλο των αμαξοστοιχιών που, γεμάτες με χρυσό και κοσμήματα, κατευθύνονταν στο Βερολίνο προς τα τέλη του πολέμου.
Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με ειδικό ραντάρ δείχνουν κάτω από το έδαφος κάτι που μοιάζει με τρένο και το μήκος του ξεπερνά τα 100 μέτρα. Τα βαγόνια του ήταν θωρακισμένα, γεγονός που ενδεχομένως να μετέφερε ειδικό φορτίο "ίσως στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά ίσως και κοσμήματα, έργα τέχνης ή αρχεία", είπε ο Ζουκόφσκι στους δημοσιογράφους.
Οι αρχές άρχισαν να ψάχνουν μόλις πρόσφατα για το τρένο αυτό, αφότου ενημερώθηκαν από τους δύο κυνηγούς θησαυρών ότι το εντόπισαν στη νοτιοδυτική Πολωνία και ζητούν το 10% της αξίας του ως αμοιβή.
Επί δεκαετίες κυκλοφορούσαν φήμες ότι ένα τρένο των Ναζί είχε "εξαφανιστεί" μέσα σε μια σήραγγα κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με τη Γερμανία, ενώ πλησίαζαν στην περιοχή οι δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού. Ο Ζουκόφσκι αποκάλυψε ότι η αρχική πηγή των θρύλων αυτών ήταν ένας άνδρας που ισχυριζόταν ότι βοήθησε το "κρύψιμο" του τρένου. "Στο νεκροκρέβατό του, έδωσε την πληροφορία μαζί με ένα σχεδιάγραμμα του πού μπορεί να βρισκόταν", είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Ζουκόφσκι είπε ότι οι ειδικοί αναζητούν τρόπους για να φτάσουν στο θαμμένο τρένο. Το υπουργείο Πολιτισμού προειδοποίησε την Πέμπτη ότι μπορεί η περιοχή να είναι παγιδευμένη με εκρηκτικά και κάλεσε τυχόν κυνηγούς θησαυρών και φιλοπερίεργους να μην την πλησιάζουν.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.trelokouneli.gr/polonia-entopisthke-to-thammeno-treno-ton-nazi/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...