Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πτώση δίχως τέλος στα διεθνή χρηματιστήρια

Η Κίνα παρασέρνει στο «βυθό» τις αγορές σε όλο τον πλανήτη

 

Η κατακρήμνιση του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης σήμερα κατά 8,5%, χωρίς να υπάρξει παρέμβαση από τις κινεζικές Αρχές για στήριξή του, πυροδότησε κύμα μαζικών πωλήσεων σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου. Η σημερινή εξέλιξη στην Κίνα ήρθε να προστεθεί στη μεγάλη νευρικότητα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές μετά τις αυξανόμενες ενδείξεις σημαντικής επιβράδυνσης της οικονομίας της χώρας και της απόφαση των Αρχών στο Πεκίνο να υποτιμήσουν το γουάν πριν από δύο εβδομάδες.
Μία μεγάλη επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας - ορισμένοι επενδυτές φοβούνται την ανώμαλη προσγείωσή της - θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και στην ζήτηση του πετρελαίου και άλλων τιμών εμπορευμάτων, καθώς η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πρώτων υλών. Αυτός είναι και ο λόγος που εκτός από τα χρηματιστήρια, μειώθηκαν σήμερα ραγδαία και οι τιμές του πετρελαίου σε χαμηλά 6,5 ετών, με την τιμή του αμερικανικού αργού να κινείται κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι.
Η πτώση των χρηματιστηρίων πήρε δραματικές διαστάσεις, καθώς ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 500 μειώθηκε έως και 7,5%, μετά τις μεγάλες απώλειες με τις οποίες άνοιξε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Wall Street άνοιξε με απώλειες πάνω από 3% και πριν από λίγο τόσο ο δείκτης Dow Jones όσο και ο S&P 500 υποχωρούσαν 4,5%. Στη συνέχεια, οι απώλειες περιορίσθηκαν και πλέον κινούνται στο 4,7% για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στο 3,2% για τον δείκτη S&P 500 της Wall Street.

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/1922078/ptosi-dichos-telos-sta-diethni-chrimatistiria

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...