Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Ανεβαίνει η ένταση στην Κορέα – Η Σεούλ ανταπέδωσε τα πυρά

Η Νότια Κορέα εξαπέλυσε σήμερα δεκάδες βολές πυροβολικού προς την κατεύθυνση της Βόρειας Κορέας, αφού η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτόξευσε ένα βλήμα προς ένα μεγάφωνο στη Νότια Κορέα που μετέδιδε εκπομπές κατά…

της Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ.
Η Βόρεια Κορέα δεν απάντησε προς το παρόν στους πυροβολισμούς της Νότιας, ανέφερε.
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της αναγνώρισαν την τροχιά ενός βλήματος που φέρεται να εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα γύρω στις 3.52 μ.μ. (9.52 π.μ. ώρα Ελλάδας), το οποίο δεν φαίνεται να προκάλεσε ζημιές στο μεγάφωνο ή οποιουσδήποτε τραυματισμούς.
"Ο στρατός μας αναβάθμισε την επιτήρηση και παρακολουθεί στενά τις στρατιωτικές κινήσεις της Βόρειας Κορέας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο στρατός της Νότιας Κορέας αύξησε το επίπεδο συναγερμού στον ύψιστο βαθμό.
Τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δεν έκαναν καμία αναφορά σε πυρά εκ μέρους της Βόρειας Κορέας.
Το βλήμα έπεσε σε μία περιοχή περίπου 60 χλμ. βόρεια της Σεούλ στο δυτικό τμήμα της συνοριακής ζώνης, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. Οι νοτιοκορεάτες κάτοικοι της περιοχής διατάχθηκαν να την εκκενώσουν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Το Yonhap ανέφερε πως το βλήμα φαίνεται να έπεσε σε μία ορεινή περιοχή κοντά σε νοτιοκορεατική στρατιωτική βάση στην πόλη Γεοντσεόν.
Το γραφείο της προέδρου της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη σύνοδο του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας, ανέφερε το Yonhap.
Η ανταλλαγή πυρών είναι η πρώτη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας προσέγγισαν τη μεθόριο και δεν υποχώρησαν όταν ο Νότος εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά. Οι στρατιώτες του Βορρά ανταπέδωσαν τα πυρά και η ανταλλαγή πυρών διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά, όμως κανείς δεν τραυματίστηκε.
Η ένταση μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αυξήθηκε αφότου νωρίτερα αυτό τον μήνα δύο νοτιοκορεάτες στρατιώτες τραυματίστηκαν από εκρήξεις ναρκών στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ). Η Σεούλ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι ευθύνεται για τους θανάτους, κατηγορία την οποία η Πιονγκγιάνγκ αρνήθηκε.
Στη συνέχεια η Σεούλ άρχισε να μεταδίδει προπαγανδιστικά μηνύματα εναντίον της Πιονγκγιάνγκ από τα μεγάφωνα στα σύνορα, επαναλαμβάνοντας μια τακτική που οι δύο πλευρές είχαν σταματήσει το 2004.
Η Βόρεια Κορέα απαίτησε το Σάββατο από τη Νότια Κορέα να σταματήσει τις εκπομπές απειλώντας στην αντίθετη περίπτωση ότι θα αναλάβει στρατιωτική δράση και τη Δευτέρα ξεκίνησε να μεταδίδει τις δικές της εκπομπές.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Νότια Κορέα που ξεκίνησαν τη Δευτέρα και τις οποίες η Βόρεια Κορέα θεωρεί ως προετοιμασία για πόλεμο.

http://www.trelokouneli.gr/anebainei-h-entash-sthn-korea-h-seoul-antapedose-ta-pura/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...