Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Hacked σε δεδομένα 93.000 πελατών του Web.com

Η αμερικανική εταιρεία web hosting, Web. com, έγινε Hacked, και παραδέχθηκε πως πληροφορίες πιστωτικών καρτών τουλάχιστον 93,000 πελατών έχουν εκτεθεί.
Το Web.com είναι το τελευταίο θύμα της διαρροής διαδομένων, με την αμερικανική…

εταιρεία web hosting να απαριθμεί περισσότερους από 3.3 εκατομμύρια πελάτες. Σύμφωνα με τα πρώτα νέα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, hackers έχουν εκθέσει σε κίνδυνο προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα πιστωτικών καρτών που ανήκουν σε 93,000 πελάτες του WΕΒ.cοm.
Το Web. com ανακάλυψε την διαρροή δεδομένων όσο πραγματοποιούσε την καθορισμένη επίβλεψη ασφαλείας και την διαδικασία απενεργοποίησης, και η εταιρεία επιβεβαίωσε πως άγνωστοι hackers εισέβαλλαν σε έναν από τους servers της την 13η Αυγούστου αποκτώντας έτσι πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών.
Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν:
- Πληροφορίες σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες
- Πραγματικά ονόματα που σχετίζονται με τις κάρτες πληρωμών
- Διευθύνσεις κατοικίας
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας καμία άλλη πληροφορία που ανήκει στους πελάτες, όπως για παράδειγμα αριθμοί κοινωνικών ασφαλίσεων, Κωδικοί Επιβεβαίωσης για τις εκτεθειμένες κάρτες, δεν αποκαλύφθηκαν από αυτή την cyber επίθεση.
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες σχετικά με το γεγονός, για παράδειγμα, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πως οι hackers κατάφεραν να εκθέσουν το server της εταιρείας σε κίνδυνο και να αποκρυπτογραφήσουν τα κλεμμένα δεδομένα.
Η επίδραση της διαρροής αυτών των δεδομένων είναι σοβαρή, και με αρνητική επίπτωση στην αξία των μετοχών της, μετά την αποκάλυψη του συμβάντος.
Το Web. com ανέφερε την cyber επίθεση στις αρχές, οι οποίες και διευρευνούν περαιτέρω την υπόθεση.
Παρόλο αυτά, η εταιρεία ούτε ανέφερε εάν τα κλεμμένα δεδομένα έχουν αποκρυπτογραφηθεί, ούτε έχει εξηγήσει τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν τελικά οι hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών της.

Πηγή: SecNews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...