Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Διάσκεψη... παρωδία, "έστησαν" όλοι την Κωνσταντοπούλου

- Διάσκεψη... παρωδία, με όλα τα κόμματα της Βουλής γύρισαν την πλάτη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Μόνο η Λαϊκή Ενότητα εμφανίστηκε – Αναβλήθηκε για την Κυριακή στις 20:00 η Διάσκεψη των Προέδρων μήπως και υπάρξει απαρτία
- Νέες επιθέσεις της Προέδρου της Βουλής κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Δημοκρατίας
- "Κάποιοι έκρυψαν το μαχαίρι κάτω από το μανδύα της εξουσίας" είπε για τον πρωθυπουργό
- "Λυπάμαι που δεν επικράτησε ο Συνταγματολόγος αλλά ο βουλευτής της ΝΔ που ψήφισε δυο Μνημόνια" είπε για τον Προκόπη Παυλόπουλο
- Ζήτησε όλα τα πρακτικά των συσκέψεων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!
- Ένα βήμα από την ένταξη της στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη η κα Κωνσταντοπούλου

Δεν έχει προηγούμενο και... τέλος η δημόσια κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την κυβέρνηση που τη χαρακτήρισε "δικτάτορα" και "λάθος επιλογή" αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που "δεν ασχολείται μαζί της".

 Αφορμή αποτέλεσε η μη ενημέρωση της Βουλής για την πρόθεση της κυβέρνησης να παραιτηθεί. Μάλλον όμως η πραγματική αιτία βρίσκεται αλλού...

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά την απαξιωτική "απάντηση" κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας και την οργισμένη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα μέσω κύκλων του Μαξίμου, φαίνεται πως δεν κατάλαβε τίποτα.

Και χρησιμοποίησε τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ως... γραφείο Τύπου της για να εξαπολύσει νέες δριμείες επιθέσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Με την πρόφαση πως περίμενε μήπως υπάρξει απαρτία, βρήκε ευκαιρία να πει όσα ήθελε να πει.

Μιλώντας σε μια άδεια αίθουσα, όπου βρίσκονταν μόνο οι βουλευτές που εκλέχθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ανεξαρτητοποιήθηκαν και εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως δεν συμπεριφέρθηκε ως Συνταγματολόγος! Επικράτησε η γνώμη όχι του Συνταγματολόγου και καθηγητή που έχει γράψει δυο πονήματα αλλά ο βουλευτής της ΝΔ που ψήφισε δυο Μνημόνια, είπε .Μάλιστα, στην επιστολή της προς τον


Προκόπη Παυλόπουλο ζητά να δοθούν στη Βουλή τα πρακτικά της συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την επομένη του δημοψηφίσματος.

Από τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν τον κατονόμασε αλλά μίλησε για κάποιους που "κάτω από τον μανδύα της εξουσίας κάποιοι κρύβουν το μαχαίρι. Μόνο θλίψη προκαλεί", είπε.
Είπε επίσης ότι έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την οποία εκφράζει ξανά τη δυσφορία της για τη στάση του στο θέμα της παραίτησης της κυβέρνησης αλλά και στις διαρροές, εις βάρος της, από "κύκλους" της Προεδρίας.

Η επιστολή της προέδρου της Βουλής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκινά: Όπως έχω κατ΄ επανάληψη αναφέρει δημόσια, επώνυμα, επίσημα και υπεύθυνα, τους ανθρώπους οι οποίοι ενσαρκώνουν θεσμούς πρέπει, πάνω απ’ όλα, να διακρίνει θεσμική ειλικρίνεια, θεσμική παρρησία, θεσμική ευπρέπεια και δημοκρατική γενναιότητα.

Οι διαρροές μέσω «κύκλων», «πηγών», συνεργατών, αλλά και με «non paper» εκθέτουν εκείνους που δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη των απόψεων, των θέσεων (αλλά και των επιθέσεών τους), εκείνους που αδυνατούν να αρθούν στο ύψος του θεσμικού τους ρόλου και της εμπιστοσύνης με την οποία τους έχουν περιβάλει αυτοί που τους εξέλεξαν και, τελικά, εκείνους που, κάτω από το μανδύα της εξουσίας, κρύβουν το μαχαίρι.

Έχοντας πάντοτε ακολουθήσει τον κανόνα της ειλικρινούς, ευθείας, επίσημης και επώνυμης τοποθέτησης, σε όλα τα θέματα, και αποδεχόμενη φυσικά και το πολιτικό κόστος αυτής μου της επιλογής, λυπούμαι βαθύτατα για την επιλογή σας ως Προέδρου της Δημοκρατίας να εκφράζεστε μέσα από παραπολιτικές στήλες, «κύκλους», «πηγές» και, μάλιστα, για μείζονα θέματα που αφορούν τη δημοκρατική λειτουργία και τη δημοκρατική και θεσμική σας ευθύνη.

Και η επιστολή της καταλήγει με το αίτημα να δοθούν στη Βουλή όλα τα πρακτικά των συνεδριάσεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και κυρίως εκείνα μετά το δημοψήφισμα! "Τέλος, με την παρούσα, εν όψει των εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί και της επιταγής πλήρους ενημέρωσης των πολιτών για διαδικασίες που αφορούν τον πυρήνα της Δημοκρατίας, παρακαλώ να διαβιβάσετε στη Βουλή τα πρακτικά των συναντήσεων των πολιτικών Αρχηγών υπό την Προεδρία σας, ιδιαιτέρως δε της συνάντησης της 6ης Ιουλίου 2015, που συνεκλήθη την επομένη του Δημοψηφίσματος και προ της δρομολόγησης υπογραφής του 3ου Μνημονίου. Για τη σχετική διαβίβαση, εφόσον υποβαλλόταν αίτημα από τη Βουλή, είχατε ο ίδιος δεσμευθεί προς εμένα κατά την διαδικασία οργάνωσης της τήρησης των πρακτικών, η οποία γίνεται από τις υπηρεσίες της Βουλής, που συνέδραμαν με εντολή μου και κατόπιν αιτήματός σας".

 http://www.newsit.gr/politikh/Zoi-Konstantopoyloy-Metetrepse-tin-Diaskepsi-ton-proedron-se-grafeio-Typoy-tis-kata-Tsipra-Paylopoyloy/425566

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...