Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ουκρανία: Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους πιστωτές σε αναδιάρθρωση του χρέους

Η Ουκρανία και οι πιστωτές της κατέληξαν σήμερα, έπειτα από διαπραγματεύσεις πέντε μηνών, σε συμφωνία σχετικά με το κρίσιμο θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της, η οποία προβλέπει κυρίως διαγραφή σε ποσοστό 20% του χρέους….

Η συμφωνία προβλέπει τη διαγραφή του 20% του χρέους, δηλαδή περίπου 3,6 δισεκ. δολαρίων, καθώς και μια μικρή αύξηση του επιτοκίου (7,75% έναντι ενός μέσου επιτοκίου 7,2% τώρα) και μια επιμήκυνση κατά τέσσερα χρόνια της περιόδου αποπληρωμής, σύμφωνα με πηγή του ουκρανικού υπουργείο Οικονομικών.
Η ελάφρυνση του χρέους, που διαπραγματευόταν η ουκρανική κυβέρνηση από τον Μάρτιο, θα επιτρέψει στην Ουκρανία, που αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση και μία φονική ένοπλη σύγκρουση με τους φιλορώσους αντάρτες, να αποφύγει μια στάση πληρωμών και να ανταποκριθεί στις προϋποθέσεις που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να συνεχίσει να χορηγεί οικονομική βοήθεια στο Κίεβο.
"Η συμφωνία θα μειώσει σημαντικά το βάρος εξυπηρέτησης του ουκρανικού χρέους", ανέφερε το υπουργείο.
Στο μεταξύ, ο ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν συμμετείχε στην επιτροπή πιστωτών της Ουκρανίας και δεν θα έχει πιο ευνοϊκούς όρους από τους άλλους πιστωτές του Κιέβου.
"Η Ρωσία δεν θα έχει καλύτερους όρους από τους άλλους πιστωτές… Η Ουκρανία καλεί τη Ρωσία να ενταχθεί στην ομάδα των πιστωτών", δήλωσε ο Γιατσενιούκ σε μια κυβερνητική συνάντηση.
Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας δήλωσε στο Ρόιτερς πως η Ουκρανία δεν έχει προσεγγίσει επίσημα τη Ρωσία όσον αφορά την αναδιάρθρωση του χρέους της.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Άντον Σιλουάνοφ δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη νέα αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.trelokouneli.gr/oukrania-h-kubernhsh-sumfonhse-me-tous-pistotes-se-anadiarthrosh-tou-chreous/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...