Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Σε πόσο χρόνο φεύγει το αλκοόλ από το σώμα ;

Όταν καταναλώνετε αλκοόλ, αυτό περνάει στο αίμα και παραμένει εκεί μέχρι την αποβολή του από τον οργανισμό...

Το συκώτι είναι το κεντρικό όργανο που μεταβολίζει το αλκοόλ, το διασπά και το εξωθεί από το σώμα. Όλοι οι άνθρωποι μεταβολίζουν το αλκοόλ με τον ίδιο ρυθμό: 29 χιλιοστόλιτρα ανά ώρα.



Ο ρυθμός με τον οποίο διασπάται το αλκοόλ, σύμφωνα με το onmed, δεν διαφέρει ανάλογα με το βάρος, το μέγεθος ή το φύλο, παρόλο που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει. Το αλκοόλ αποβάλλεται από το σώμα μέσω του ιδρώτα, της αναπνοής και των ούρων.
Τα κλασικά αλκοολούχα ποτά είναι 340-355 χιλιοστόλιτρα μπύρα, 44 χιλιοστόλιτρα ένα ποτηράκι λικέρ και 177 χιλιοστόλιτρα ένα ποτήρι κρασί. Όλα τα παραπάνω παρέχουν 29 χιλιοστόλιτρα αλκοόλ, που σημαίνει ότι ένα ποτό θα παραμείνει στο σύστημά σας για μία ώρα.

Έτσι, ανεξάρτητα από το αν πίνετε κρασί ή μπύρα, τα περισσότερα ποτά περιέχουν την ίδια ποσότητα καθαρής αλκοόλης που θα επηρεάσει το σώμα σας.
Πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχουν «κόλπα» για να ξεμεθύσει κάποιος γρηγορότερα. Πρόκειται για μύθο καθώς τίποτα δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Ούτε ο καφές, όσο δυνατός και αν είναι, ούτε το ντους, ούτε ακόμη ο εμετός.
Υπάρχουν ωστόσο διάφοροι τρόποι για να επιβραδύνετε το επίπεδο το αλκοόλ που εισέρχεται στο σώμα σας. Για παράδειγμα, αν τρώτε κάτι, ενώ πίνετε αλκοόλ, αυτό θα επιβραδύνει την πρόσληψη του αλκοόλ.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η σόδα ή το νερό ανάμεσα στο αλκοόλ θα επιβραδύνουν το ρυθμό με τον οποίο το αλκοόλ εισέρχεται στο αίμα σας. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να πίνετε το ποσό σας αργά.
Εν κατακλείδι, μπορείτε να επιβραδύνετε τα επίπεδα του αλκοόλ που εισέρχονται στον οργανισμό σας, αλλά δεν μπορείτε να επισπεύσετε την αποβολή του από αυτόν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/08/blog-post_4137.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...