Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Χαμός στην Μεσόγειο – Μετά τα Σκόπια και η Βουλγαρία βάζει στρατό στα σύνορα για τους μετανάστες

H βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει σειρά μέτρων με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας με στόχο τον έλεγχο των συνόρων και προκειμένου να προληφθεί η εισροή μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ.
Δεδομένης της κατάστασης «στις γειτονικές χώρες και το κύμα των προσφύγων, το υπουργείο Άμυνας θα προτείνει μέτρα προκειμένου να προασπιστεί, μαζί με το υπουργείο Άμυνας, τα σύνορα του Κράτους» επισήμανε το υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο Τύπου.
Η υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσβάροβα επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις εξετάζουν μέτρα «προληπτικού χαρακτήρα που θα αφορούν τα σύνορα με την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ» (νοτιοδυτικά). Εντούτοις η ίδια σημείωσε μια απουσία «αύξησης της μεταναστευτικής πίεσης προς την χώρα».
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά εκτός του Χώρου Σένγκεν στον οποίο προβλέπεται η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, η Βουλγαρία είχε μέχρι σήμερα παρακαμφθεί από τα κύματα μεταναστών που έρχονταν από την Ελλάδα και οι οποίοι κατευθύνονταν μέσω ΠΓΔΜ και Σερβίας προς την Ουγγαρία και τη δυτική Ευρώπη.
Εντούτοις η ΠΓΔΜ έκλεισε με μία ισχυρή αστυνομική δύναμη τα σύνορά με την Ελλάδα και η Ουγγαρία ξεκίνησε την οικοδόμηση ενός φράκτη στα σύνορά της με τη Σερβία.
Οι προσπάθειες της Βουλγαρίας επικεντρώνονταν από το 2013 στη βουλγαροτουρκική μεθόριο. Σημείο διέλευσης των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή οι οποίοι μέσω της Τουρκίας κατευθύνονταν προς την Ευρώπη, η Βουλγαρία υποδέχθηκε 11.000 μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύρους, το 2014 και 9.000 από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.trelokouneli.gr/chamos-stin-mesogio-meta-ta-skopia-ke-i-voulgaria-vazi-strato-sta-sinora-gia-tous-metanastes/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...