Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αλληλοκατηγορίες για ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ

Δεν προχωρά η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ, καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η ευθύνη για την υπερβατική κίνηση αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου που τον έχει τιμήσει το ΠΑΣΟΚ πολλά χρόνια…

ως βουλευτή, πρόεδρο και πρωθυπουργό.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «αυτή η υπερβατική πρωτοβουλία που θα ξεπερνούσε το συγκυριακό εκλογικό σχήμα του ΚΙΔΗΣΟ, ήταν και είναι αναγκαίο να ληφθεί από τον ίδιο, για να γεφυρωθεί το ρήγμα και η διάσπαση του Ιανουαρίου, χωρίς όρους και προαπαιτούμενα εκ μέρους του. Η χθεσινή ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ περιλαμβάνει ανεδαφικούς όρους και ατελέσφορες διαδικασίες για τις συνεργασίες. Και αυτό ενώ ήταν σε εξέλιξη οι επαφές, οι επικοινωνίες και οι συναντήσεις διαλόγου».
Τονίζονται, επίσης, οι δηλώσεις και εκκλήσεις της πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για την επανασυσπείρωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, στις οποίες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη, «η ανταπόκριση ήταν και είναι απολύτως θετική στο επίπεδο των ψηφοφόρων, των φίλων και των στελεχών… και κατοχυρώνει την ανάδειξη ενός τρίτου εναλλακτικού πόλου με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική που οριοθετείται ανάμεσα στη βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού και στις παραπλανητικές υποσχέσεις του αριστερού λαϊκισμού», ενώ απαντά με καταλυτικό τρόπο στην καρικατούρα δικομματισμού ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην κοινή αυταπάτη τους για αυτοδυναμία.
Πάντως, το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι κρατά τις πόρτες ανοιχτές σε κάθε δημοκρατικό προοδευτικό πολίτη, σε κάθε φίλο, σε κάθε στέλεχος, ιδιαίτερα σ’ αυτούς που έχουμε συμπορευτεί και έχουμε δώσει μαζί κοινωνικούς, πολιτικούς, εθνικούς αγώνες.
Από την άλλη πλευρά, την απαίτηση να διαλυθεί το ΚΙΔΗΣΟ και να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος, υποστηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι τού ζήτησε η Φώφη Γεννηματά σε επιστολή που έστειλε στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως απάντηση στα παραπάνω
Ο Γιώργος Παπανδρέου προσθέτει: «Με χαρά ακούσαμε να ανακοινώνεις την Κυριακή 23 Αυγούστου, ότι συμμερίζεσαι τις ίδιες απόψεις και βρίσκεις αναγκαία τη συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου. Η έναρξη διαλόγου δημιούργησε εύλογες προσδοκίες σε ένα ευδιάκριτο τμήμα των πολιτών. Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, από την επόμενη ημέρα ότι σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν δημοσίως εναντίον της θετικής αυτής στάσης. Στις μεταξύ μας επικοινωνίες διαπίστωσα ότι τους ίδιους όρους για τη διάλυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον δικό μου αποκλεισμό, έθεσες και εσύ προσωπικά προκειμένου να συνεχιστεί το εγχείρημα. Είναι προφανές ότι τέτοια προαπαιτούμενα δεν βοηθούν στην επιτυχία του διαλόγου, την στιγμή μάλιστα, που σε αυτόν συμμετέχουν και άλλα κόμματα τα οποία δεν θα έπρεπε να τα αγνοούν».
Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλήγει στην επιστολή του προς τη Φώφη Γεννηματά ότι την τελική απόφαση του Κινήματος μας δεν θα λάβει ο ίδιος, αλλά η Συνδιάσκεψη του ΚΙΔΗΣΟ που συνέρχεται το Σάββατο 29 Αυγούστου.

http://www.trelokouneli.gr/allhlokathgories-gia-pasok-kidhso/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...