Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Πιέζουν τους πιλότους να οδηγούν πιο… οικονομικά στη Ryanair

 Πιέζουν τους πιλότους να οδηγούν πιο... οικονομικά
 
Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες έκτακτες προσγειώσεις που πραγματοποίησαν στην Ισπανία αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair λόγω έλλειψης καυσίμων, πλέον και η Γερμανική ένωση κυβερνητών αεροσκαφών Cockpit καταγγέλλει σήμερα πως η ιρλανδική εταιρεία τους ασκεί «σκληρές πιέσεις» για να κάνουν οικονομίες στην κηροζίνη. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η Ryanair ασκεί «σκληρές πιέσεις» στον τομέα αυτόν, καταρτίζοντας πίνακες απόδοσης των κυβερνητών βάσει της κατανάλωσης καυσίμων που κάνουν, τονίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιεργκ Χάντβεργκ, εκπρόσωπος της Cockpit.
Ο ίδιος τονίζει πως η ποσότητα καυσίμων με την οποία τροφοδοτείται το κάθε αεροσκάφος ορίζεται εν μέρει από τους κανονισμούς. Όμως πέραν της νόμιμης ελάχιστης ποσότητας, είναι ο κυβερνήτης εκείνος που αποφασίζει πόσα αποθέματα οφείλει να διαθέτει το αεροσκάφος «για περισσότερη ασφάλεια» — ιδίως όποτε εξυπηρετεί πτήσεις προς πολυάσχολα αεροδρόμια, όπου είναι πολύ πιθανό να χρειασθεί να κάνει κύκλους έως ότου του δοθεί άδεια προσγείωσης.
Ο Χάντβεργκ τόνισε πως εκτός της Ryanair τα καύσιμα αποτελούν «έναν σοβαρό παράγοντα κόστους ιδίως για τις εταιρείες χαμηλού κόστους», και πως σε γενικές γραμμές «πολλές εταιρείες» δίνουν οδηγίες στους κυβερνήτες για τους τρόπους χαμηλής κατανάλωσης.
«Τα δικαιώματα των κυβερνητών εξευτελίζονται» και αυτοί «δεν μπορούν πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε ο εκπρόσωπός τους.
Οι ισπανικές εναέριες αρχές έχουν δρομολογήσει έρευνες κατά της Ryanair, έπειτα από τα τρία παρόμοια περιστατικά του Ιουλίου, οπόταν η εταιρεία ζήτησε να προσγειωθούν εκτάκτως τρία αεροσκάφη της λόγω ελλείψεως καυσίμων.
Η ιρλανδική εταιρεία απέρριψε τον χαρακτηρισμό «έκτακτη προσγείωση», υποστηρίζοντας πως «όλες οι πτήσεις της Ryanair εκτελούνται με τα απαιτούμενα επίπεδα κηροζίνης».

 http://troktiko.eu/2012/08/piezoun-tous-pilotous-na-odhgoun-pio-oikonomika/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...