Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

60 τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε όλη τη χώρα!


Εντείνεται η δραστηριότητα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας. Η Αττική και η Βόρεια Ελλάδα φαίνεται ότι βρίσκονται στο… στόχαστρο του συγκεκριμένου ιού των κουνουπιών καθώς σε αυτές τις περιοχές καταγράφεται και ο μεγαλύτερος αριθμός....


κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου. Αυξάνονται όμως συνεχώς και οι περιοχές της χώρας όπου εκδηλώνονται σποραδικά κρούσματα του ιού. Ξάνθη, Καβάλα, Μεσολόγγι, Πάτρα είναι μερικές από τις «κόκκινες» περιοχές του χάρτη το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχουν καταγραφεί συνολικά μέσω του δικτύου νοσοκομειακής / επιδημιολογικής παρακολούθησης 60 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου σε όλη τη χώρα.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για σοβαρά περιστατικά λοίμωξης του κεντρικού νευρικού συστήματος, όπως εγκεφαλίτιδες και μηνιγγίτιδες.

Λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη μόλυνσή τους με τον ιό τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιουλίου. Μέχρι και χθες περί τους 15 ασθενείς νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επέλαση του ιού θα συνεχιστεί έντονη τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν συνέβαλαν στην αύξηση των πληθυσμών των κουνουπιών μέσω των οποίων γίνεται και η μετάδοση του ιού του Δυτικού Νείλου.


Ωστόσο, η κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση είναι τα πτηνά, ιδίως τα περιστέρια.
javascript:void(0)
«Ο ιός του Δυτικού Νείλου κυκλοφορεί σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια στη χώρα μας, συνεπώς εκτιμούμε ότι η εξάπλωσή του στις διάφορες περιοχές της επικράτειας θα συνεχιστεί.

Θα είμαστε αντιμέτωποι με τον ιό όχι μόνο το επόμενο διάστημα –και για όσο συνεχιστούν οι καιρικές συνθήκες, όπως υψηλή θερμοκρασία και υγρασία, που ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών – , αλλά και τα επόμενα χρόνια» αναφέρει στο protothema.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Αθανάσιος Τσακρής.

Ο ειδικός επισημαίνει ότι είναι σημαντικό για την αναχαίτιση του ιού του Δυτικού Νείλου οι πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να τηρούν τα ατομικά και τα οικιακά μέτρα προστασίας από τον ιό.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν οι ηλικιωμένοι καθώς και οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς –σε αυτές τις δύο κατηγορίες ο ιός προκαλεί συνήθως λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Ωστόσο, η πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται με τον ιό δεν εκδηλώνουν καμιά απολύτως λοίμωξη (είναι ασυμπτωματικοί). Ποσοστό 20% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα γριπώδους συνδρομής και μόλις το 1% παρουσιάζουν εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση.


http://www.trelokouneli.gr/2012/08/60_18.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...