Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Σεξ στην παραλία; δείτε τι μπορεί να κολλήσετε και ξανασκεφτείτε το


Λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου; Ναι αλλά ας αφήσουμε τη θάλασσα στην άκρη, ή καλύτερα την παραλία. Οι γυναικολόγοι προειδοποιούν τις γυναίκες: Μην κάνετε σεξ στην παραλία δίχως προφυλάξεις γιατί τα “παιχνίδια” στην άμμο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μπορούν να πλήξουν μια γυναίκα για ολόκληρη τη ζωή της.

Τον Σεπτέμβρη οι γυναικολόγοι έχουν να αντιμετωπίσουν πλήθος ασθενειών που κόλλησαν γυναίκες οι οποίες μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, γιατί εκτέθηκαν δίχως προφυλάξεις στα ερωτικά παιχνίδια, της παραλίας. Μάλιστα το γεγονός , όπως αναφέρουν οι γυναικολόγοι, ότι οι περισσότερες από τις μολύνσεις αυτές γίνονται αντιληπτές εβδομάδες η και μήνες αργότερα, θα πρέπει να το γνωρίζει κάθε γυναίκα και να παίρνει τα μέτρα της.

«Προσοχή λοιπόν και λαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορούμε να χαρούμε τον έρωτα και τις διακοπές μας χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις» τονίζει ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας κ Στέφανος Χανδακάς.

Δυστυχώς πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που αγνοούν το γεγονός ότι ο κίνδυνος μιας μόλυνσης δεν υπάρχει μόνο στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, αλλά και στην έκθεση στην άμμο, στην θάλασσα, στην πισίνα, αλλά ακόμη και σε μια βρεγμένη πετσέτα , επισημαίνει ο κ Χανδακάς.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Δεκάδες είναι οι κίνδυνοι που «καραδοκούν» να πλήξουν μια γυναίκα όταν αυτή θα αφεθεί το καλοκαίρι …χωρίς προφυλάξεις στην ανεμελιά των διακοπών και στην αγκαλιά του ευκαιριακού ερωτικού συντρόφου της , της άμμου και της θάλασσας. Συγκεκριμένα:

Από ερωτικό σύντροφο:

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματa

HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων ), Χλαμύδια,

Έρπητας των γεννητικών οργάνων.

Σύφιλη, Γονόρροια ή Βλεννόρροια,

AIDS , Ηπατίτιδες

Η χρήση προφυλακτικού προσφέρει μία καλή ασπίδα προστασίας για την αποφυγή τέτοιων λοιμώξεων χωρίς όμως να προστατεύει στο 100%. Οι επιπτώσεις των λοιμώξεων αυτών μπορεί να είναι παροδικές αλλά κάποιες φορές έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην μελλοντική τους γονιμότητα και ακόμα και στην ίδια την ζωή.

Από την άμμο και τη θάλασσα:

Κολπίτιδες. (Η συχνότερη αιτία οι μύκητες της άμμου και του νερού. Συμπτώματα αυξημένα κολπικά υγρά, ερεθισμός στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, κνησμός (φαγούρα), πιθανή ενόχληση κατά την σεξουαλική επαφή, οίδημα της περιοχής (πρήξιμο). Απλά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι η αντικατάσταση του βρεγμένου μαγιό με ένα στεγνό (αμέσως μετά το μπάνιο), η χρήση βαμβακερών εσωρούχων ώστε να «αναπνέει» η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, η αποφυγή χημικών και αποσμητικών στην περιοχή καθώς και η αποφυγή καθίσματος απευθείας στην άμμο.

Ουρολοιμώξεις. (παράγοντας, που ευνοεί την εμφάνιση μίας ουρολοίμωξης το καλοκαίρι, είναι η αυξημένη εφίδρωση που οδηγεί σε αφυδάτωση και συνεπώς σε μειωμένη αποβολή ούρων. Έτσι, τα ούρα λιμνάζουν για πολύ ώρα μέσα στην ουροδόχο κύστη και αναπτύσσονται μικροοργανισμοί. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό κυρίως με την μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλων υγρών ευνοεί την αφυδάτωση και κατ’ επέκταση και την εμφάνιση της ουρολοίμωξης. Ο ρόλος της σωστής τήρησης των κανόνων υγιεινής είναι ίδιος με αυτόν στις κολπίτιδες. Τα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης είναι ενόχληση ή και πόνος στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση (δυσουρία), πόνος στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού. Για την αποφυγή μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε να αυξάνουμε την αποβολή των ούρων από την κύστη και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής (ταχτικό άλλαγμα μαγιό και εσωρούχων και επιμελής καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων αμέσως μετά την θάλασσα).

Όταν υποψιαζόμαστε την παρουσία μίας ουρολοίμωξης, η βασικότερη εξέταση είναι η γενική και η καλλιέργεια ούρων η οποία θα αποκαλύψει ποιό είναι το υπεύθυνο μικρόβιο, ώστε να δοθεί το καταλληλότερο αντιβιοτικό.

« Η καλύτερη προστασία για μια γυναίκα είναι να ενημερωθεί πριν φύγει για διακοπές από τον γυναικολόγο της για όλους αυτούς τους κινδύνους ώστε να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένη όταν θα φτάσει στην παραλία» καταλήγει ο κ Χανδακάς.
iatropedia.com

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9154.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...