Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων σε DNA ζωντανών οργανισμών!


Ουσιαστικά, αντί να προσπαθήσουν να εμφυτεύσουν μικροσκοπικούς υπολογιστές στο ανθρώπινο σώμα, κατέφυγαν στην αντίστροφη λύση για βιολογική αποθήκευση δεδομένων με τη χρήση ειδικών ενζύμων, τα οποία “στρίβουν” ακολουθίες DNA σε διευθύνσεις on/off έτσι ώστε κάθε μία να ισοδυναμεί με δυαδικό στοιχείο...


Σύμφωνα με τον Jerome Bonnet, μεταδιδακτορικό σπουδαστή του Stanford και επικεφαλή της έρευνας, “Μας πήρε τρία χρόνια και 750 προσπάθειες για να το κάνουμε να δουλέψει, και τελικά καταφέραμε να δημιουργήσουμε βιολογική μονάδα αποθήκευσης δεδομένων”

Το bit ονομάζεται RAD (recombinase addressable data) και χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε να μεταβάλλεται κατά βούληση το χρώμα των μικροβίων κάτω από υπεριώδες φωτισμό ανάλογα με την κατεύθυνση τους, τροποποιώντας το DNA τους.

Στόχος των ερευνητών είναι να μετατρέψουν αυτό το γενετικό bit σε byte μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, έτσι ώστε να αποκτήσουν τη δυνατότητα εγγραφής και επανεγγραφής δεδομένων επάνω σε DNA σε μεγάλη κλίμακα.

 http://topeiraxtiri.blogspot.gr/2012/08/dna_16.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...