Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Ρωσία: Δύο χρόνια φυλάκιση στα μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot


Σε δύο χρόνια φυλάκισης για χουλιγκανισμό κρίθηκαν τρεις γυναίκες, μέλη του ρωσικού μουσικού συγκροτήματος Pussy Riot, έξι μήνες έπειτα από την πολύκροτη συναυλία τους μέσα σε καθεδρικό ναό της Μόσχας. Σύμφωνα με την ετυμηγορία της....


δικαστού, Μαρίνας Σιρόβα, μέσω των ενεργειών τους οι κατηγορούμενες είχαν «υπονομεύσει ωμά την κοινωνική τάξη». Η εισαγγελία έχει ζητήσει την τριετή φυλάκιση των τριών γυναικών, οι οποίες παραμένουν υπό κράτηση επί πέντε μήνες.

Τα μέλη του συγκροτήματος έχουν δηλώσει ότι η «προσευχή πανκ» που πραγματοποίησαν ήταν μια πολιτική πράξη διαμαρτυρίας κατά της ηγεσίας της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, λόγω της υποστήριξης που παρείχαν στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, τα μέλη του Pussy Riot ζήτησαν από την Παναγία να «πετάξει έξω τον Πούτιν», προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Πατριάρχη Κυρίλλου, ο οποίος κατηγόρησε τις γυναίκες για βλασφημία.

Μιλώντας χθες μέσω του δικηγόρου της στο Twitter, μία από τις κατηγορούμενες, η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, σχολίασε ότι δεν είναι «πικραμένη» από τη φυλάκισή της, προσθέτοντας ωστόσο πως «πολιτικά είμαι εξοργισμένη.

»Η φυλάκισή μας υπηρετεί ως ένα ξεκάθαρο και σαφές σημάδι ότι η ελευθερία απομακρύνεται από ολόκληρη τη χώρα», συμπλήρωσε.
 
http://www.trelokouneli.gr/2012/08/pussy-riot_17.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...