Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Valdis Dombrovskis: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Της Δήμητρας Καδδά 
Την παραδοχή ότι παραμένει ανοιχτό το μέτωπο του ΦΠΑ στην εκπαίδευση με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να βρει "εναλλακτικά μέτρα” που να διασφαλίζουν όμως τους δημοσιονομικούς στόχους, έκανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, V. Dombrovskis μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε στο κτήριο του ΥΠΟΙΚ.
Παραδέχτηκε επίσης ότι ανοιχτό παραμένει και το θέμα των πλειστηριασμών του νόμου Κατσέλη με την Κομισιόν, όπως είπε, να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά αναφέροντας μεν ότι "είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί λύση” αλλά επισημαίνοντας από την άλλη πλευρά ότι "υπάρχουν  ακόμη κάποιες διαφορές” και ότι οι θεσμοί ζητούν να επικεντρωθεί η προστασία στα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Για το ίδιο θέμα ο ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι αναζητείται "έντιμος συμβιβασμός”, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης αρκέστηκε στο να αναφέρει ότι έγινε "αμοιβαία ενημέρωση επί του ζητήματος”.
Ο Dombrovskis αποσύνδεσε επίσης τις όποιες οικονομικές επιπτώσεις του προσφυγικού ζητήματος με την διαπραγμάτευση και τους δημοσιονομικούς στόχους.
Κρίσιμη η πρώτη αξιολόγηση
Υπάρχει πρόοδος και πιστεύω ότι η πρώτη αξιολόγηση θα είναι επιτυχής, ανέφερε ο αντιπρόεδρος προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο σωστό δρόμο, αλλά απευθύνοντας και προειδοποιήσεις. Δεν υπάρχει χρόνος για να χαθεί, επισήμανε. Πρέπει να αναληφθεί δράση άμεσα, είπε. Πρόσθεσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα σε πολύ σύντομο χρόνο και αυτό απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια.
Έθεσε τρία στοιχεία επιτυχίας της πρώτης αξιολόγησης. Την ύπαρξη πολιτικής βούλησης, τεχνικής προετοιμασίας και διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.
Ανέφερε ότι εγκρίθηκε το πρόγραμμα τεχνικής βοήθειας, ενώ έκρουσε τον κώδων περί κινδύνου απώλειας κονδυλίων του ΕΣΠΑ που λήγει στο τέλος του χρόνου αν δεν επιταχυνθούν κάποιες υποδομές όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης και μεγάλοι οδικοί άξονες. Είπε ότι πέρα από τα 835 εκατ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων που εισέρρευσαν πρόσφατα, θα έρθουν σύντομα άλλα 50 εκατ. ευρώ (αποπληρωμές παλαιού ΕΣΠΑ).

 http://www.capital.gr/oikonomia/3075787/valdis-dombrovskis-den-uparxei-xronos-gia-xasimo

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...