Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Η Κίνα απειλεί ανοιχτά με πόλεμο τις ΗΠΑ σε περίπτωση που αμερικανικό πλοίο προσεγγίσει και παραβιάσει ξανά τα 12 ναυτικά μίλια στη Νότια Σινική Θάλασσα

Η Κίνα απειλεί ανοιχτά με πόλεμο τις ΗΠΑ σε περίπτωση που αμερικανικό πλοίο προσεγγίσει και παραβιάσει ξανά, κατά το Πεκίνο, τα 12 ναυτικά μίλια στη Νότια Σινική Θάλασσα χωρίς προηγουμένως πάρει σχετική άδεια. Το τελεσίγραφο αυτό δόθηκε από τον αρχηγό του Ναυτικού της Κίνας ναύαρχο Γου Σενγκλί στον αμερικανό ομόλογο του ναύαρχο Τζον Ρίτσαρντσον κατά τη διάρεκαι τηλεδιάσκεψης που είχαν χθές το βράδυ.
«Οι προκλήσεις των ΗΠΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του κινεζικού ναυτικού, «μπορεί να προκαλέσουν δευτερεύον περιστατικό που θα πυροδοτήσει πόλεμο». Απείλησε δηλαδή πώς όποιο πλοίο παραβιάσει τα 12 ναυτικά μίλια θα βυθιστεί. Παράλληλα, η Κίνα αρνείται να υπαχθεί η υπόθεση σε διεθνές δικαστήριο.
Το σκληρό μήνυμα του Πεκίνου προς την Ουάσιγκτον ήρθε μετά την πλέυσει του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Lassen στη ζώνη των 12 μιλίων που έχει μονομερώς επεκτείνει η Κίνα γύρω από τον Ύφαλο Σούμπι. Ο ύφαλος είναι τμήμα των νησιών στο αρχιπέλαγος Σπράτλι, όπου η Κίνα είχε αποξηράνει το 2013 υφάλους δημιουργώντας τεχνητά νησιά πάνω σε έναν από τους σημαντικότερους ακτοπλοϊκούς διαδρόμους της περιοχής.
Το μήνυμα που ήθελε να στείλει η Ουάσινγκτον ήταν πως οι διεκδικήσεις της Κίνας δεν μπορούν να περιορίσουν την ελεύθερη εμπορική κίνηση -η περιοχή βρίσκεται πάνω σε καίριο ναυτιλιακό διάδρομο. «Υπάρχουν δισεκατομμύρια δολάρια εμπορικών συναλλαγών που ταξιδεύουν μέσω αυτής της περιοχής του κόσμου. Η διασφάλιση ελεύθερης εμπορικής κίνησης είναι πρωτεύουσας σημασίας για την παγκόσμια οικονομία» είχε αναφέρει ο Λευκός Οίκος. 
Την Παρασκευή, ο αρχηγός του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού ναύαρχος Γου Σενγκλί προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους: Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν «τις επικίνδυνες και προκλητικές κινήσεις» στη Νότια Σινική Θάλασσα, υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθούμε σε «δευτερεύον περιστατικό που θα πυροδοτήσει πόλεμο».
Η αναφορά του έγινε προς τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ναύαρχο Τζον Ρίτσαρντσον, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψής τους, όπως αναφέρει το Reuters. Η Ουάσινγκτον είχε προηγουμένως αναφέρει πως η «βόλτα» της Τρίτης θα ήταν η πρώτη από αρκετές, με στόχο τη διασφάλιση της ελεύθεσης ναυσιπλοΐας. 
Είναι ένα θέμα που δεν πρόκειται να κλείσει εύκολα και απ' ότι φαίνεται η περιοχή θερμαίνεται επικίνδυνα...


 http://www.defencenet.gr/defence/20151030/defencenet/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B9%CE%B1#sthash.1ithWKEA.dpuf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...