Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Έλληνας αγόρασε το «μπισκότο του Τιτανικού» για 15.000 λίρες!

Σε ελληνικά χέρια βρίσκεται εδώ και δύο μέρες το πιο ακριβό μπισκότο του κόσμου ή αλλιώς το «μπισκότο του Τιτανικού» έναντι 15.000 λιρών.
Το μπισκότο βρέθηκε στο κιτ επιβίωσης των σωστικών λέμβων του Τιτανικού, βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Henry Aldridge & Son στη Βρετανία και αγοράστηκε από Έλληνα συλλέκτη, σύμφωνα με το BBC, για 15.000 λίρες, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία!
«Είναι το πιο πολύτιμο μπισκότο του κόσμου. Δεν ξέρουμε σε ποια λέμβο βρέθηκε το μπισκότο, αλλά δεν υπάρχουν άλλα παρόμοια που να βρέθηκαν σε λέμβο του  Τιτανικού».
Το διάσημο μπισκότο που διασώθηκε από το ναυάγιο του Τιτανικού, το οποίο κόστισε τη ζωή σε πάνω από 1.500 ανθρώπους, ήταν μέρος ενός κιτ επιβίωσης και ήταν αποθηκευμένο σε μία σωσίβια λέμβο του υπερωκεάνιου. Το βρήκε ο Ames Fenwick, ένας επιβάτης του πλοίου SS Carpathia, το οποίο έφτασε για ενισχύσεις κατά τη διάσωση των επιζώντων και το κράτησε ως «σουβενίρ» από την καταστροφή.
 Αργότερα έβαλε το μπισκότο σε ένα φάκελο και έγραψε ένα σημείωμα το οποίο ανέφερε «Μπισκότο από τις σωσίβιες λέμβους του Τιτανικού, Απρίλιος 1912».
Ο δημοπράτης Andrew Aldridge ανέφερε «Είναι απίστευτο το γεγονός ότι αυτό το μπισκότο επιβίωσε από ένα τέτοιο δραματικό γεγονός - τη βύθιση του μεγαλύτερου υπερωκεάνιου στον κόσμο που στοίχισε 1.500 ανθρώπινες ζωές».


 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2004852/ellinas-agorase-to-mpiskoto-tou-titanikou-gia-15-000-lires

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...